Χρήστος Σπίρτζης: “Συγχαρητήρια στους μηχανικούς της Κεφαλονιάς”

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αθήνας, Χρήστος Σπίρτζης μαζί με κλιμάκιο 100 μηχανικών οι οποίοι επιβλέπουν τα κτίρια και τα σπίτια που έπαθαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοκληρωτικά από τους δύο δυνατούς σεισμούς.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρο Τραυλό, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερεάρχη, ενώ παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας για να συμπαραασταθεί στους πολίτες της Παλικής αλλά και για να μπορέσει και να έχει ιδία άποψη για τον συντονισμό των υπηρεσιών.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε την αναγκαιότητα για την δημιουργία του Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων καθώς πολλές από τα κτίρια που κατέρρευσαν οφείλονταν σε κακοκτεχνίες και σε έλλειψη σωστού ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς και τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή του νησιού μας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ήρθαμε για δεύτερη φορά χθες το πρωϊ με έμπειρους συναδέλφους και καθηγητές από το Εθνικό Μετσόβειο  Πολυτεχνείο, θέλω να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια στους μηχανικούς Κεφαλονιάς, για το έργο, για την επιστημονική εργασία του. Η επιβράβευση απέναντι τους και απέναντι στην κοινωνία της Κεφαλονιάς είναι ότι δεν έχουμε με τέτοιο σεισμό δεν έχουμε ένα θύμα ή ένα τραυματία. Που σημαίνει ότι για δεκαετίες η δουλειά που γίνεται στην Κεφαλονιά δεν έχει μία αστοχία. Δεν υπάρχουν οι ζημιές που θα υπήρχαν σε άλλη χώρα και σε καταστροφές κτιρίων και σε ανθρώπινες ζωές, αν οι ίδιοι σεισμοί γινόντουσαν σε άλλη χώρα θα είχαμε εκατοντάδες νεκρούς”.

Και συνέχισε ο κ. Σπίρτζης: “Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να αναλάβει τις διαχρονικές ευθύνες της. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια το Προεδρικό Διάταγμα για το Μητρώο τωνΚατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων, αν πάτε μία βόλτα στην περιοχή, θα δείτε να έχουν φύγει στέγες, που σημαίνει ότι τα τεχνικά επαγγέλματα, οι τεχνίτες μας, επιτέλους πρέπει  αξιόπιστα να αδειοδοτούνται και με ευθύνη, όχι όπως είναι σήμερα”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις