Σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε απόψε για την Κεφαλονιά

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά.

Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κεφαλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση. Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ’ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι’ αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε, για να δούμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει. Στο τέλος θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση, για να έχει και ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας. »

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι γ.γ. των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Εφθασαν τα πρώτα κοντέινερ για σχολικές αίθουσες

Στην Κεφαλονιά άρχισαν να φθάνουν τα πρώτα κοντέινερ που θα στεγάσουν σχολικές αίθουσες όσων σχολείων έχουν κριθεί ακατάλληλα και θα απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησής τους.

Ήδη με το πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» αφίχθησαν έξι «αίθουσες» από το λιμάνι του Πόρου το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα εγκατασταθούν στην Παλλική και αναμένονται και άλλες τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ Το Βήμα

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις