Ο Πρέσβης της Κίνας στο νησί μας

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε σήμερα το πρωϊ ο Πρέσβης της Κίνας, Zou Xiaoli, για να δείξει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της χώρας του στους συμπολίτες μας.

Επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση όπου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του και αμέσως μετά μετέβηκε στο κτίριο της  Περιφερειακής Ενότητας, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου και με τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή. Εκείνη τη στιγμή ήταν σε εξέλιξη το Περιφερειακό Συμβούλιο, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει επέρθει στο νησί μας μετά και τους δύο ισχυρούς σεισμούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρέσβης, ήρθε στο νησί μας για να δείξει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πληγέντες από το σεισμό αλλά και να επισκεφθεί τους συμπατριώτες του που κατοικούν στο νησί μας αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Κίνας με την Κεφαλονιά. Αμέσως μετά μετέβηκε στο Ληξούρι όπου επισκέφθηκε τους πληγέντες.

Συγκεκριμένα ο Πρέσβης της Κίνας ανέφερε: “Η Κεφαλονιά είναι ένα πολύ όμορφο νησί με εξαιρετικό φαγητό και κρασί. Ήρθαμε εδώ για την κινεζική κοινότητα. Ως νέος πρέσβης της Κίνας, αισθάνομαι την υποχρέωση να δω από κοντά την κατάσταση και να μεταφέρω την εικόνα στο Πεκίνο. Η κυβέρνηση της Κίνας εκφράζει την αλληλεγγύη της προς το λαό της Κεφαλονιάς» δήλωσε στο Βήμα. «Είναι η πρώτη μου επίσκεψη έξω από την Αθήνα. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος με πολύ φιλικούς ανθρώπους και οι τοπικές αρχές έχουν βοηθησει πολύ τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι το νησί θα βρει γρήγορα τους ρυθμούς τους και περισσότεροι κινέζοι τουρίστες θα επισκεφτούν το καλοκαίρι το νησί”.

Ένταση προκάλεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παρουσία του Κινέζου Πρέσβη από τη μεριά της αντιπολίτευσης με τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Δημήτρη Μαντζουράτο, της Λαϊκής Συσπείρωσης να κάνει δριμύ επίθεση στον πρέσβη κατηγορώντας τον για πολιτικά παιχνίδια και ότι δεν βρέθηκε εδώ για συμπαράσταση στους κατοίκους της Παλικής που δοκιμάζονται αλλά για οικονομικές συμφωνίες και τουριστικά πακέτα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελος Κεκάτος αμέσως μετά την συνάντηση του Πρέσβη με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη δήλωσε: “Για εμάς είναι μία πολύ σημαντική στιγμή η σημερινή γιατί η διεθνής κοινότητα ανταπροκρίνεται στους παλμούς της Κεφαλονιάς. Είχαμε την εξαιρετική τιμή να δεχτούμε τον Πέσβη της Κίνας, που είναι μία από τις υπερδυνάμεις όπως γνωρίζετε. Και έχει συμβολικό χαρακτήρα η επίσκεψη του Πρέσβη, ο οποίος ταξίδεψε όλη νύχτα για να είναι εδώ το πρωϊ εδώ και να διαπιστώσει ότι η Κινέζικη Παροικία αντιμετωπίστηκε όπως και οι Κεφαλονίτες και είχαν ακριβώς το ίδιο σέρβις σε θέματα πρόνοιας,  στο καράβι να πάνε, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, στη συνεργασία και όλο αυτό να μεταφερθεί το μήνυμα της συναδέλφισης και της αλληλεγγύης του Κινέζικου λαού προς την Κεφαλονιά. Και να εκφράσουνε την συμπαράστασή τους, ότι είναι πάντα δίπλα, έχουμε αναπτύξει ισχυρούς δεμσούς με την Κίνα, έχει έρθει και ο προηγούμενος Πρέσβης της Κίνας εδώ”.

Και συνεχίσε ο κ. Κεκάτος τονίζοντας: “Μας ενδιαφέρει για τρεις λόγους η συνεργασία, πρώτον για πολιτιστικούς-ουσιαστικούς λόγους, υπάρχουν ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί. Δεύτερον δίνεται η δυτότητα ανταλλαγής της επιστημονικής γνώσης, μέσω της εμπειρίας των σεισμολόγων από το σεισμό της Κεφαλονιάς. Και την υγιή αντιμτώπιστη όπου δεν είχαμε ούτε ένα θύμα από το σεισμό αυτό, που οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και αν γινόταν αυτός ο σεισμός, θα είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Για εμάς αυτό είναι το ουσιαστικό πρώτα να κερδιθεί η ανθρώπινη ζωή και μετά η ποιότητα της ζωής. Η ποιότητα της ζωής ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή και είναι σε εγρήγορση όλος ο μηχανισμός τοπικός και κρατικός για να τη βελτιώσει. Τον Πρέσβη δέχτηκε ο Δήμαρχος  κ. Παρίσης, τον είδε ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου, όπου διέκοψαν το Περιφερειακό Συμβούλιο για να τον υποδεχτούν και ο οποίος πηγαίνει στο Ληξούρι για έχει και ο ίδιος μία εκτίμηση της κατάστασης. Και έχει και συμβολισμό ότι η πρώτη χώρα που ανταπροκρίθηκε στους παλούς της Κεφαλονιάς ήταν η Κίνα”.

SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις