Ευάγγελος Μεϊμαράκης: “Δεν θα πληρώσουν οι σεισμόπληκτοι το χαράτσι για το 2014”

Αυτές τις μέρες έχουν περάσει από την Κεφαλονιά σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης μαζί και με τον πρωθυπουργό για να στηρίξουν το νησί μας και τους ανθρώπους που επλήγηκαν από τους δύο φοβερούς σεισμούς των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για να προσφέρη την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους κατοίκους της Παλικής και την εντολή του Πρωθυπουργού για την αναστολή πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2014, πράγμα που σίγουρα θα ανακουφίσει και να βοηθήσει όλους μας να μπορέσουμε να ανασάνουμε λίγο οικονομικά.

Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση και στη συνέχεια μετέβηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης όπου χαιρέτησε τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που βρίσκοταν σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Ευχαρίστησε τους φορείς και τα Σώματα Ασφαλείας για τη πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού μας και για την άμεση κινητοποίηση τους.

Έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν όλες αυτές τις μέρες υπό αντίξοοες συνθήκες, για να απαλύνουν τον πόνο και να καταλαγιάσουν τον φόβο που “τρώει” στους συμπολίτες μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δήλωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά τις συνομιλίες που είχε με Δήμαρχο και Περιφερειάρχη: “Θέλω να τονίσω ότι τα στελέχη της κρατικής μηχανής κινήθηκαν με αυτοθυσία, τους αξίζουν τα συγχαρητήρια. Θέλω να τονίσω τη συνεχή και άγρυπνη παρουσία του κ. Δημάρχου, του Περιφερειάρχη και των συμβούλων τους και των συνεργατών τους και ταυτόχρονα την ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι της νήσου, ιδιαίτερα δε μετά τον δεύτερο σεισμό, ο οποίος δημιούργησε μείζωνα ζητήματα και μας έβγαλε από το πρόγραμμα το οποίο είχε χαρακτεί όταν συνέβει η πρώτη τραγωδία. Πρέπει να σας πω ότι στη σύσκεψη μου ετέθει το ζήτημα και από τον κ. Περιφερειάρχη και από τον κ. Δήμαρχο, το ζήτημα του να μην πληρώσουν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που επλήγησαν, το χαράτσι για το 2014.  Αίτημα το οποίο θεωρώ ότι ήταν λογικό και γνωρίζεται και την ευαισθησία του ιδίου του πρωθυπουργού, του Αντώνη Σαμαρά  για την τραγωδία που έπληξε την Κεφαλονιά. Επικοινώνησα μαζί του και μου έδωσε εντολή να ανακοινώσω μετά από συνεννόηση που είχε και με το Υπουργείο Οικονομικών, με δική του εντολή, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δεν θα πληρώσουν το χαράτσι για το 2014. Ταυτόχρονα έχουμε μία σύσκεψη στο Μαξίμου όπου εκεί και πάλι θα τεθούν τα ζητήματα, τα οποία όπως ξέρετε έχουν μπει σε έναν προγραμματισμό, τα άμεσα που πρέπει να γίνουν, τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα. Και σε αυτόν τον πρόγραμματισμό έχει συμβάλει δημιουργικά και θετικά και ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Περιφερειάρχης μαζί με το συμβούλιο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο είχα την τύχη να επισκεφθώ που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης μία συνεδρίαση, αλλά και να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της πολιτείας”.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης είπε: “Σήμερα επικοινωνήσαμε με τον κ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό, για 1200 κατοικίες, οι οποίες είναι στον Ασπροπύργου και μου είπε ότι 90% θα φορτωθούν στο καράβι για να λύσουμε το πρόβλημα. Για όπως ξέρετε θα πάρει χρόνο για να μπορέσει να αποκατασταθεί η ζημιά η οποία μας έχει πλήξει με τους δύο σεισμούς. Θέλω να ευχαριστήσω γιατί με τις εντολές του Δημήτρη Αβραμόπουλου είχαμε αερογέφυρα μεταξύ Κεφαλονιάς και Αθήνας και τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ ο οποίος ήταν παρών και συντόνιζε επί δύο μέρες την όλη κίνηση. Έχει  έρθει τμήμα Μηχανικών, βάλανε τις σκηνές  και ότι άλλο χρειαζόταν στην Κεφαλονιά. Ήρθαν μηχανήματα με το “Ικαρία” το πρωϊ, πρέπει να ξέρουν όλοι οι Ληξουριώτες και οι Παληκισιάνοι, επειδή δεν μπόρεσε να προσαράξει το πλοίο με 260 κλίνες εκεί, βρίσκεται στο Αργοστόλι λόγω καιρού και παρότι πήγαν οι δύτες δεν υπάρχουν νερά για να το προσαράξουνε. Όπως και το “Χίος”, θα έρθει και άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο την Πέμπτη το βράδυ το οποίο θα προσεγγίσει κοντά στην Παλική”.

Ενώ ο Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου τόνισε μεταξύ άλλων: ” Με το θεσμικό του ρόλο ο Πρόεδρος της Βουλής περιμένουμε και μπορεί να βοηθήσει πάνω σε νομοθετικές διαδικασίες στην επίλυση θεμάτων που απασχολούν σήμερα τους πολίτες της Κεφαλονιάς. Είναι γνωστό ότι μετά το δεύτερο σεισμό προσπαθούμε να βρούμε τα βηματισμό μας, να ξεπεράσουμε την καθημερινότητα και να δρομολογίσουμε την αποκατάσταση των προβλημάτων και των ζημιών που υπάρχουν. Αισιοδοξούμε ότι αν με το καλό δεν έχουμε πρόσθετα άλλα θέματα η προσπάθεια αυτή θα ευωδοθεί”.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις