Αλέξης Τσίπρας: “Υπάρχει ανάγκη επούλωσης των πληγών που προκλήθηκαν από το σεισμό”

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας έφθασε σήμερα το μερημέρι στο νησί μας για να στηρίξει και αυτός από τη μεριά του τους πληγέντες από τους δύο ισχυρούς σεισμούς, κατοίκους της Παλικής.

Συμμετείχε νωρίτερα στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που συνεδριάζει στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, παρουσία της Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο Περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο, τον Βουλευτή Ζακύνθου, και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΤΕΙ βρέθηκαν πολλοί φίλοι και υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τις κινήσεις που έχουν κάνουν οι τοπικοί ιθύνοντες και φορείς, από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Παιδείας, Χρήστο Άνθη, από τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αθήνας, Χρήστο Σπίρτζη, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις οικοδομές του νησιού και στη σίτιση των πληγέντων. Ο κ. Κουρής έκανε αναφορά στο κρουαζιερόπλοιο 900 κλινών που έρχεται αύριο στο νησί μας για να στεγάσει τους κατοίκους της Παλικής.

Ο κ. Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και δήλωσε: “Υπάρχει ανάγκη επούλωσης των πληγών που προκλήθηκαν από τις σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά”. Έδωσε συγχαρητήρια στους φορείς και τις υπηρεσίες για το δύσκολο έργο που συντελείται τονίζοντας: “Αντιλαμβάνομαι ότι οι δυσκολίες δε τελειώνουν. Έχουν διάρκεια. Ελπίζω οι περισσότεροι στη πορεία να είστε αχρείαστοι. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα επουλώσουμε πιο γρήγορα τις πληγές”.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για την Παλική όπου είχε συνομιλία με πολίτες της περιοχής στο Κλειστό Γυμναστήριο ενώ έκανε δηλώσεις στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου: “Είμαι εδώ για να βρεθώ κοντά σας, να δω την κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Να βοηθήσω έμπρακτα και να συμβάλλω με τις προτάσεις μας για τη γρήγορη επούλωση των τραυμάτων του νησιού και κυρίως της χερσονήσου της Παλικής. Γνωρίζω την εξαιρετική ψυχραιμία και το θάρρος που έδειξαν οι Κεφαλονίτες και ειδικά οι Ληξουριώτες που επλήγησαν βαρύτατα. Ενημερώνομαι όλο αυτό το διάστημα από τη Βουλευτή μας, κα Θεοπεφτάτου, τις οργανώσεις μελών του κόμματος στο νησί και τα κλιμάκια των Βουλευτών μας και επιστημόνων που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα και αυτή το νησί. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Στη δική μας λογική οι άμεσες και επείγουσες επεμβάσεις πρέπει να εντάσσονται σε ένα μακροπρόθεσμο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας κάνοντας αναφορά στα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την προστασία των πολιτών: “Θεωρώ εξαιρετικά επείγουσα την άμεση αποκατάσταση των υποδομών (δίκτυα ύδρευσης, οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμιο).  Την οργανωμένη μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων και την αποφυγή του ενιαίου καταυλισμού σκηνών. Την ομαλοποίηση της καθημερινότητας με τη λειτουργεία των σχολείων και των δημόσιων υπηρεσιών. Την επίσπευση των εξαγγελθέντων μέτρων, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατεία, που αφορούν οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος, τα ταμεία και τις τράπεζες. Αρωγή και όχι δάνεια στους πολίτες για επισκευές-ανακατασκευές πρώτης κατοικίας και επαγγελματικών χώρων. Δωρέαν παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου. Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τουριστικών καταλυμμάτων για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Τέλος, άρση καταργήσεων-συγχωνεύσεων των δομών του κράτους και των διαθεσιμοτήτων που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές και οι οποίες σήμερα αποδεικνύονται πολύτιμες και αναγκαίες (όπως η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν σε χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους αλλά και την ενεργοποίηση της αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης, προς τους πληγέντες. Θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία από τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας για να παρακολουθούμε την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης και για να συμβάλλουμε συνεχώς με τις προτάσεις μας”.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις