Όλγα Κεφαλογιάννη: “Με σωστό χειρισμό θα έχουμε περισσότερους τουρίστες στην Κεφαλονιά”

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο υπό την προεδρεία της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων η κα Κεφαλονιάννη μετέβηκε στο Ληξούρι όπου είχε σύντομη συνομιλία με φορείς της περιοχής αλλά και επαγγελματίες για να έχει ιδία γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Αργοστόλι όπου είχε συνάντηση με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, στο Δημαρχείο, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελου Κεκάτου.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκτός από την κα Υπουργό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Λειβαδάς και η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ κα Βαρελά.

Η κα Κεφαλογιάννη φάνηκε αισιόδοξη για την τουριστική περίοδο που σε λίγο ξεκινάει για το νησί μας, ενώ ήταν καθησυχαστική για την εξέλιξη των πραγμάτων έχοντας την πεποίθηση ότι μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλουμε και το γεγονός του σεισμού να δουλέψει υπέρ μας. Θέλωντας να βάλει στόχους για το τι μπορούμε να πετύχουμε άμεσα και μακροπρόθεσμα για το νησί.

Ο κ. Κεκάτος ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για τη μη προγραμματισμένη αυτή συνεδρίαση, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, “η συνεδριάση αυτή δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα”.

Ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και του νησιού μας και οι δύο σεισμοί που έγιναν έχουν όπως είναι φυσικό φέρει τα πάνω κάτω, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι ανήσυχοι καθώς φοβούνται τις επιπτώσεις που θα έχει στις δουλειές τους. Οι εταιρείες είναι ήδη ενήμερες για τα όσα συνέβησαν αυτές τις μέρες και περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο για να μπορέσουν να πουλήσουν την Κεφαλονιά σαν ασφαλή προορισμό στους πελάτες τους. Ένα είναι σίγουρο ότι όλες αυτές τις μέρες που είμαστε πρωτοσέλιδο στα δελτία ειδήσεων και στα ηλεκτρονικά μέσα, με τις εικόνες καταστροφής να παίζουν όλη μέρα, δεν είναι για καλό.

Η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε στην αρχή της συνεδρίασης: “Εμείς σαν Υπουργείο Τουρισμού πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την τουριστική φήμη του νησιού. Δεν λέω ότι πρέπει να ωραιοποιούμε την εικόνα του νησιού αλλά δεν πρέπει να δημιουργούμε πανικό, ούτε να μεταφέρουμε εικόνες καταστροφής. Και πιστεύουμε ότι όχι μόνο στο τέλος μπορεί να μην επηρεάσει αρνητικά το νησί, αλλά θα μπορούμε με τον σωστό χειρισμό να δούμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην Κεφαλονιά, φέτος, την τουριστική σεζόν που έρχεται”.

Όπως ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή καταγραφή των προβλημάτων, τις όποιες ζημιές, τόσο στο κομμάτι των δημόσιων υποδομών όσο και στο κομμάτι των ιδιωτικών υποδομών, ώστε να γίνει σωστή στρατηγική αποκατάστασης. Πρέπει όμως να υπάρξει και σωστή κινητοποίηση επικοινωνιακά, να υπάρχει δηλαδή ένα κοινό μήνυμα που θα βγει προς τα έξω.

Με τη σειρά τους πήραν το λόγο οι φορείς και οι επαγγελματίες με τον κ. Γεροντάκη να μιλάει για το ωράριο λειτουργίας του αεροδρομίου έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με τις αφίξεις των αεροπλάνων. Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Τζόγια Γρουζή αναφέρθηκε στην νησιωτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε ως Περιφέρεια και για τις επιδοτούμενες αεροπορικές εταιρείες που τελικά δεν εξυπηρετούν το νησί μας.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός μίλησε για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα δίπολο στην Περιφέρεια με την Κεφαλονιά να γίνει ένα Κέντρο στο νότο που θα ενώνει και εξυπηρετεί τα νησιά που είναι κοντά καθώς όπως έχουν τα πράγματα τώρα μπαίνει σε κίνδυνο η συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στο νησί μας βρίσκονται και στελέχη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού για να πραγματοποιήσουν ελέγχους ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύμματα, η κα Κεφαλονιάννη σκέφτεται να δημιουργήσει μία γραμμή, hot line, για θέματα του τουρισμού αλλά και να υπάρξει πληροφόρηση μέσω twitter από τους επαγγελματίες.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης, ζήτησε από την Υπουργό να γίνει μείωση του ΦΠΑ για ένα τουλάχιστον εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ προέβαλε κάποιες ανηχυσίες για το πως θα χειριστεί η Πολιτεία το θέμα του σεισμού και τη δημιουργία Κέντρου Μελέτης, έτσι ώστε να μην απωθίσει τον κόσμο από την Κεφαλονιά.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσουμε σύντομα να ξαναβρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις