Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται η Κεφαλονιά

Άλλη μια παραφιλολογία, για τα περί μεγέθους σεισμών και μη καταβολή αποζημιώσεων λαμβάνει επιτέλους τέλος, καθώς σεισμόπληκτη περιοχή θα κηρυχθεί πιθανότατα εντός της ημέρας η Κεφαλονιά, αν και τελευταίες πληροφορίες μιλούν μόνο για την περιοχή της Παλικής, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

 Στην Κεφαλονιά έχει φθάσει και ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, ωστόσο μετά το νέο σεισμό θα επανελεγχθούν ακόμη και αυτά που είχαν χαρακτηριστεί «πράσινα».

 «Πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτηρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται. Ωστόσο, όπως είπε, για να εγκατασταθούν πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι΄αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πηγή: Ναυτερμπορική
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις