Θόδωρος Γαλιατσάτος: “Πρόκειται για ένα καλά στημένο επικοινωνιακό θέατρο”

Έντονη ήταν η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβουλού της ΑΝΑΣΑ και Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Γαλιατσάτου που μαζί με την Βουλευτή μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, για τη δήλωση του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσον αφορά τον αριθμό κατοικιών που βρέθηκαν κατεδαφιστέες αλλά και ακατάλληλες.

Ο κ. Γαλιτσάτος αμφιβάλει για την εγκυρότητα των στοιχείων που έχει στα χέρια του ο Υπουργός καθώς δεν μπορεί να θεωρεί ότι περίπου 6000 άτομα είναι άστεγοι στην Παλική, ενώ θεωρεί ότι όλο αυτό που γίνεται είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου: “Καταρχή οι μέχρι χθες οι έλεγχοι ήταν συνολικά 1700. Από που προκύπτει ότι έχουμε 600 κατεδαφιστέα; Από που δόθηκαν αυτά τα στοιχεία; Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ή δεν έχει ενημερωθεί σωστά ή για κάποιο λόγο, οποιοδήποτε, είπε στοιχεία που δημιουργούν την εικόνα αυτομάτως ότι έχουμε τουλάχιστον 5000 με 6 αστέγους στην Κεφαλονιά, που αυτό δεν ισχύει. Και αν είναι έτσι δημιουργείται λάθος εικόνα την οποία την παίρνουν τα Μέσα και δημιουργείται αντίστροφη εικόνα από αυτή που υποτίθεται θέλουν να δημιουργήσουν, ότι επανέρχεται η ομαλότητα στην Κεφαλονιά. Διότι με 6000 αστέγους, δηλαδή όλη η Παλική άστεγοι, στην πραγματικότητα αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για εκρηκτικό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Αυτά δεν ισχύουν είναι άλλη η λογική”.

Και συνέχισε ο κ. Γαλιατσάτος: “Δεν μίλησε για το ζήτημα της πιστωτικής πολιτικής επανόρθωσης των κτιρίων, μίλησε μόνο για την επιδότηση ενοικίου, δηλαδή όποιος δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι του να πάει σε κάποιο άλλο, να το νοικιάσει, θα του επιδοτηθεί το ενοίκιο. Αλλά δεν μίλησε να πει τι θα γίνει με αυτούς που θα επισκευάσουν τα σπίτια τους ή τα καταστήματά τους, δηλαδή να πει ποιά θα είναι η συμμετοχή του κράτους σε αυτό. Αυτά τα ερωτήματα θέλαμε να κουβεντιάσουμε, δεν ακούστηκαν καθόλου, πρόκειται κατά τη γνώμη μου για ένα στημένο, κάθε λίγο, θέατρο εδώ, επικονωνιακό, το οποίο δεν προσδίδει σιγουριά για το μέλλον και την εξέλιξη των πραγμάτων. Καμία υποσχέση συγκεκριμένη δεν δόθηκε για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, ούτε για το πότε θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Σκεφτείτε ότι είπε τώρα ότι επανερχόμαστε στην ομαλότητα, πως θα επανέρθουμε στην ομαλότητα όταν Δικαστήρια δεν λειτουργούν, Πολεοδομία δεν λειτουργεί, υπηρεσίες δηλαδή κρίσιμες για την καθημερινότητα του πολίτη είναι κλειστές. Άρα δεν έχουν λυθεί τα κεντρικά ζητήματα για να επανερχόμαστε σιγά σιγά στην καθημερινότητα. Φυσικά μας είναι ενδιαφέρον και ευχάριστο που είναι όλοι αυτοί, η Κυβέρνηση εδώ, με την έννοια τουλάχιστον στην καθημερινότητα αυτή που βιώνει ο κόσμος να μπορεί να έχει κάποια ανακούφιση. Αλλά δεν μας αρκεί αυτό, εμάς μας ενδιαφέρει η γρήγορη αποκατάσταση και επάνοδος στην καθημερινότητα”.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις