Έως την Παρασκευή κλειστά τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Κλειστά έως και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο νησί από τη Δευτέρα.

«Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος, να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε, οι πρώτες 10 προκατασκευασμένες αίθουσες φθάνουν σήμερα στο νησί και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

 «Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγους ψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια», πρόσθεσε.

 Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι από τον πρώτο έλεγχο καταγράφηκαν προβλήματα σε τρία σχολικά κτήρια, αλλά, όπως είπε, «με τον δεύτερο, που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, θα δούμε την κατάσταση και θα επανεκτιμήσουμε τα πράγματα».

 Ερωτηθείς αν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, ανέφερε: «Όλα αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. Πρώτα ο Θεός, να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα, να επανέλθουμε στην ομαλότητα, να δούμε τι χρόνος χάθηκε, να δούμε τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και θα δούμε αν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτούς τους μαθητές».

Πηγή: Ναυτεμπορική
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις