Σύσκεψη στο Μουσείο Ληξουρίου πραγματοποιήθηκε απόψε-Στήνονται σκηνές στον Άγιο Αντώνιο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι απόψε, για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τις επόμενες μέρες, με τον κόσμο της Παλικής να δοκιμάζεται για άλλη μία φορά με τον σημερινό ισχυρό σεισμό.

Ο σημερινός σεισμός που χτύπησε τα ξημερώματα το νησί μας, με επίκεντρο και πάλι την ευρύτερη περιοχή της Παλική, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε όποια σπίτια και κτίρια είχαν πληγεί ήδη από το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου την περασμένη Κυριακή.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Μουσείο Ληξουρίου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωσταράκου, ενώ από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης, ο Αντιδήμαρχος Παλικής, Ευάγγελος Θεοφιλάτος, o Πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Διονύσης Κοκόσης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αποφασίστηκε να στηθούν μέχρι το βράδυ σκηνές στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, για να στεγάσουν τους συμπολιτές μας που έμειναν άστεγοι ή φοβούνται να πάνε στο σπίτι τους. Να μεταφερθούν λεωφορεία στην πλατεία του Ληξουρίου έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να κοιμηθεί, επίσης θα γίνει διανομή τροφίμων.

Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να μπορέσουν να δέσουν στο λιμάνι του Ληξουρίου τα δύο πολεμικά πλοία και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες της Παλικής που δοκιμάζονται για δεύτερη εβδομάδα.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις