Στην Κεφαλονιά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Εκεί που όλοι είχαν αρχίσει να συνηθίζουμε τους μετασεισμούς και σιγά σιγά να ξαναβρίσκουμε την ηρεμία μας αλλά και τους κανονικούς μας ρυθμούς, σήμερα το πρωϊ, ξημερώματα, ο εγκέλαδος μας χτύπησε για δεύτερη φορά την πόρτα.

Με τον περισσότερο κόσμο να κοιμάται την ώρα που χτύπησε ο σεισμός και να ξυπνάει τρομαγμένος και γεμάτος πανικός μπορείτε να φανταστείτε πως κύλησε και η σημερινή ημέρα, ιδίως για τους κατοίκους του Ληξουρίου και γενικότερα της Παλικής.

Ο δεύτερος αυτός ισχυρός σεισμός έδωσε και το τελειωτικό χτύπημα σε ότι είχε αφήσει όρθιο ο προηγούμενος σεισμός, με τους κατοίκους της Παλικής να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τον άστατο καιρό, σαν μην έφταναν όλα τα άλλα.

Για να δείξει αλληλεγγύη στους κατοίκους της Παλικής αλλά γενικότερα της Κεφαλονιάς βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο νησί μας ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Δήμαρχο και τους φορείς του τόπου, ενώ αμέσως μετά μετέβη στο Ληξούρι για να δώσει την ευλογία του αλλά και την στήριξη στους πληγέντες του σεισμού.

Τον Αρχιεπίσκοπο Πάσης Ελλάδος, συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ.κ. Σπυρίδων, πολλοί Αρχιμανδρίτες και ιερείς της Εκκλησίας και της Μητρόπολης.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν ήρθε μόνο για να δώσει τις ευχές του, αλλά μαζί του έφερνε και μαγειρεία, τρόφιμα και ότι άλλο χρειάζεται, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν οι συμπολίτες μας.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις