ΕΛΜΕ-ΚΙ: “Γενίκευση των εργαζομένων με μπλοκάκι στα σχολεία!!!-Απεργία την Παρασκευή”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί, όπως δείχνουν παραδείγματα σε Κοζάνη και Φλώρινα, να καλύψει με εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ κενά που άφησε στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ η κατάργηση των ειδικοτήτων και η διαθεσιμότητα που επέβαλε στους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν θα αμείβονται με «μπλοκάκι» !!!
Συγκεκριμένα, όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις λίστες υποψήφιων για να εργαστούν στα ΙΕΚ, μπορεί να κληθούν για να υπογράψουν σύμβαση με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ώστε να προσληφθούν σε ΙΕΚ και στη συνέχεια να διδάξουν με απόσπαση σε ΕΠΑΛ!!! Στη σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι «ο εκπαιδευτής αποδέχεται με την παρούσα το ενδεχόμενο απόσπασής του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου… παρ. 3 εδάφιο 5 του ν. …/2013 (Α’…) για παροχή εκπαιδευτικού έργου σε άλλη δομή εκπαίδευσης, για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και εντός της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΔΒΜ στην οποία ανήκει το ΙΕΚ/ΣΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί».
Δε διστάζουν να διαφημίσουν σε ιστοσελίδες Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι: «Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με προσλήψεις ωρομισθίων από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων των δημοσίων ΙΕΚ». Αναφέρεται επίσης ότι «οι ωρομίσθιοι που θα υπογράψουν συμβάσεις θα αποσπαστούν σε ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ για την παροχή εκπαιδευτικού έργου, εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης στην οποία ανήκει το ΙΕΚ στο οποίο έχει επιλεγεί (π.χ. εκπαιδευτής ο οποίος επιλέχθηκε να προσληφθεί στο ΙΕΚ Αμυνταίου θα αποσπαστεί να διδάξει στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου)».
Με βάση το παραπάνω, πέρα από τα σχολεία 2ης ευκαιρίας στα οποία εφαρμόζεται, ανοίγει ο δρόμος για γενίκευση των ελαστικά εργαζομένων εκπαιδευτικών με «μπλοκάκι».
Αποτελεί πρόκληση η μεθόδευση αυτή όταν από την αρχή της σχολικής χρονιάς εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στα ΕΠΑΛ παλεύουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία των μαθημάτων ειδικότητας για να πάρουν επιτέλους τα πτυχία και τα απολυτήριά τους, ενώ έχουν χάσει οι περισσότεροι μαθητές την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Και αυτό να γίνεται παράλληλα με τη συνέχιση του εμπαιγμού σε βάρος των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη συνέχιση της πορείας απόλυσής τους για αρκετούς από αυτούς. Αυτή είναι η ανάπτυξη και το νέο σχολείο που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και ΕΕ!!! Από τη μία απολύσεις και καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος στη δουλειά, τη μόρφωση και τη ζωή και από την άλλη πρόσκληση σε ανέργους να καλύψουν τα κενά για τη διδασκαλία των αντίστοιχων μαθημάτων με την υποχρέωση όμως να επιβαρυνθούν οι ίδιοι από τον κουτσουρεμένο μισθό τους την ασφάλισή τους, με τους φόρους που τη συνοδεύουν!!! Έτσι ανοίγουν ευρύτερο δρόμο για την αυτασφάλιση των εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να μην ισχύσει η αυτασφάλιση των εκπαιδευτικών. Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στις οργανικές τους θέσεις. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία. Παιδεία που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλίων.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ καλείται, από κοινού με το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το Εργατικό Κέντρο να αναπτύξει δράση για τα προβλήματα των συναδέλφων με μπλοκάκι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αργοστόλι 02/02/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις