Δύο πλοία του ΠΝ «Προμηθέας» και «Χίος» κατευθύνονται στο Ληξούρι

Στην Κεφαλονιά κατευθύνεται το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, μετά από αίτημα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση,  προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη το πλοίο κατευθύνεται προς το νησί.

Το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ θα παραμείνει κοντά στο λιμάνι του Ληξουρίου και το εξειδικευμένο προσωπικό του θα παράσχει τις υπηρεσίες του στις πληγείσες οικογένειες της περιοχής.

Το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ έχει δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.

Ο Δήμαρχος κ. Παρίσης ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή και τον Διοικητή του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου κ. Διονύση Μαρκάτο.

Επιπλέον ο Υπουργός Αμύνης προσφέρθηκε να διαθέσει και το αρματαγωγό ΧΙΟΣ με δυνατότητα φιλοξενίας, καθώς διαθέτει 250 κλίνες, το οποίο θα παραμείνει επίσης στο Ληξούρι για τις ανάγκες στέγασης των κατοίκων.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις