Παλική: Ζημιές υπέστησαν Δημαρχείο, Θέατρο και Ιερά Μονή Κορωνάτο [Εικόνες]

Επισκεφθήκαμε την πληγήσα περιοχή της Παλικής και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Κορωνάτου, που μαζί με την Ιερά Μονή Κηπουραίων, αποτελούν σημαντικά μνημεία της περιοχής.

Την Ιερά Μονή επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Νίκο Παπαδάτο και Παναγή Ρασσιά.
Διαπιστώσαμε εκτεταμένες ζημιές στην Ιερά Μονή Κορωνάτου στο Ληξούρι, με τις στέγες στον ναό, στους κοιτώνες που μένουν οι Μοναχές και στον ξενώνα να έχουν στην κυριολεξία καταρρεύσει.

Από θαύμα δεν έπαθαν τίποτα οι Μοναχές που ζουν στη Μονή, εκτός από τρόμο που τις κατάκλυσε την ώρα του σεισμού, καθώς πολλά τμήματα των κοιτώνων έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές με σοβάδες να έχουν γεμίσει τα δωμάτια, ενώ σε μερικά σημεία η οροφή έχει πέσει μέσα, αφήνοντας μία μεγάλη τρύπα στο κέντρο που βλέπει στον ουρανό.
Η οροφή του Ναού έχει πέσει, ενώ μέσα αντικρύσαμε μουσαμάδες να καλύπτουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας και την Αγία Τράπεζα, για προστασία, τα κεραμίδια έχουν απομακρυνθεί από την εύθραυστη οροφή για να μην δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα.

Ο κ. Ανουσάκης αμέσως επικοινώνησε με Κλιμάκιο Μηχανικών της Περιφέρειας, οι οποίοι έφτασαν επιτόπου, μέσα σε δέκα λεπτά, και άρχισαν την καταγραφή των ζημιών. Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον κ. Δελακά, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίες και τον κ. Στουπά.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι Μονές και τα σπίτια που έπαθαν σοβαρές ζημιές, ζημιές έπαθε το Δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο, Το Μαρκάτο, το στολίδι θα έλεγε κανείς, του Ληξουρίου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις