Νέα σύλληψη του εκδότη Γιώργου Κουρή

Συνελήφθη από την Ασφάλεια για χρέη προς το Δημόσιο ο εκδότης Γιώργος Κουρής και κρατείται στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ.

Σε βάρος του εκδόθηκαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης, ένα για χρέη προς το ΙΚΑ και τρία για χρέη προς την εφορία.

Τον Μάρτιο του 2013 ο εκδότης Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για το αδίκημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού ALTER για το διάστημα 1 Φεβρουαρίου 2011 – 30 Σεπτεμβρίου 2011, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

 Στην απολογία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν ασκούσαν διοίκηση στον τηλεοπτικό σταθμό αφού, όπως φέρονται να ανέφεραν, δεν ήταν καν εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. Οι ίδιοι φέρονται να επέδειξαν τον Κώστα Γιαννίκο ως εκείνον που έπαιρνε τις αποφάσεις. Οι ισχυρισμοί τους, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια και τον αρμόδιο εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

 Χρέη προς το ΙΚΑ, έκδοση πλαστών τιμολογίων

 Οσον αφορά τον Γιώργο Κουρή, είχαν προηγηθεί δύο αποφάσεις, μία καταδικαστική και μία αθωωτική, για χρέη προς το ΙΚΑ. Σε βάρος του πρώην εκδότη της «Αυριανής», Γιώργου Κουρή, του γιου του Ανδρέα, πρώην αντιπροέδρου του Alter, και των υπόλοιπων νόμιμων εκπροσώπων και βασικών μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού και τριών εταιρειών που συνδέονται με το κανάλι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις