Εν μέσω αντιπαραθέσεων η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Τουριστικής Επιτροπής

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτα της Τουριστικής Επιτροπής βρεθήκαμε χθες το βράδυ με οικοδεσπότη τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελου Κεκάτου.

Στην εκδήλωση της Τουριστικής Επιτροπής το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, Νίκος Παπαδάτος και Βασίλης Καμπίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ζαφειρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Χωραϊτης, ο Προϊστάμενος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αγησίλαος Κονιδάρης και ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Β Νοσηλευτών, Σπύρος Σακαλής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο επιχειρηματίας, Νίκος Σκλαβούνος, πολλοί τουριστικοί πράκτορες αλλά και Ξενοδόχοι του νησιού μας.

Μία βραδιά διαφορετική από τις άλλες θα λέγαμε, με απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και με καλεσμένους στο πάνελ τον επιχειρηματία και Πρόεδρο της Επιτροπής, Μάκη Στρίντζη, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων, Σπύρο Γαλιατσάτο και τον νέο γραμματέα της Επιτροπής, Σταύρο Κόρκο-Κουρή.

Θα έλεγε κανείς ότι η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας έπρεπε να είναι ένα γεγονός ευχάριστο και γιατί όχι διασκεδαστικό, αλλά δυστυχώς εξελίχθηκε σε βραδιά απονομής ευθύνης για το τι φταίει και δεν πάμε καλά σε αυτόν τον τόπο, με τον κ. Στρίντζη να πετάει σπάθεια βέλη για την τεράστια ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της Περιφέρειας, όσον αφορά την εγκατάλειψη και απογύμνωση της Παλικής από υπηρεσίες αλλά και έργα, σε σχέση με την υπόλοιπη Κεφαλονιά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γαλιατσάτος ο οποίος μίλησε για αδιαφορία κάποιων μέσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σχετικά με την προώθηση και την σωστή διαφήμιση των νησιών μας, αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, που βρέθηκε στην κοπή της πίτας, ζητώντας το λόγο για να απαντήσει στον κ. Γαλιατσάτο.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης, που εμφανώς δυσαρεστημένος με όλα αυτά που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει πολλά πράγματα που ίσως δεν είναι σωστά και μπορεί δυσαρεστούν τους Δημότες καθώς οι εντολές έρχονται άνωθεν και πρέπει να εφαρμοστούν. Με την Αντιπολίτευση να έχει πάρει το ρόλο της Ιεράς Εξέτασης και να περνάει από κόσκινο την κάθε κίνηση που κάνει η Δημοτική Αρχή, αντί να επικροτεί κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό του τόπου.

Μετά τους χαιρετισμούς ο κ. Κεκάτος μίλησε για τις επαφές που είχε με τον διάσημο Ιταλό τενόρο, Αντρέα Μποτσέλι και με το Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πολύ σημαντικές κινήσεις που έφεραν στο προσκήνιο των γεγονότων την Κεφαλονιά.
Εν συνεχεία ήρθε η ώρα της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με τον Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδων Πετεινάτο να την ευλογεί και να την κόβει, με τη ευχή για Καλή Χρονιά σε όλους.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις