Κλείνουν τα σχολεία την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας!

Τη διακοπή της σχολικής περιόδου την εβδομάδα της Καθαράς Δευτέρας (3 Μαρτίου) αποφασίζει από μέρα σε μέρα το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετικό αίτημα της τουριστικής κοινότητας προς τον πρωθυπουργό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να αναληφθεί στα πρότυπα αντίστοιχου θεσμού («Λευκή Εβδομάδα») που τηρούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο οποίος είναι συνδεδεμένος με διακοπές σε ορεινούς -συχνά χιονισμένους- προορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, η απόφαση είναι ουσιαστικά ειλημμένη και αυτά τα 24ωρα το υπουργείο Παιδείας μελετά τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου προκειμένου αυτή να πλήξει όσο τον δυνατόν λιγότερο τη διδασκαλική περίοδο.

Στο τραπέζι βρίσκονται προτάσεις όπως η περικοπή ημερησίων εκδρομών – περιπάτων και η επίσπευση έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η σχολική ανάπαυλα του Μαρτίου αποτελεί αίτημα παραγόντων του ελληνικού τουρισμού, ιδίως της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, οι οποίοι προσδοκούν στην ενίσχυση του κλάδου μέσα από εξορμήσεις των -αποδεσμευμένων από τις σχολικές υποχρεώσεις- οικογενειών.

Μετά τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, οι συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού προωθούν την ικανοποίηση του αιτήματος.

Πηγή: Ναυτεμπορική
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις