Μια αξέχαστη μουσική βραδιά από τους Αδελφούς Καραβιώτη

Για άλλη μία φορά οι αδελφοί Καραβιώτη μας χάρησαν μία αξέχαστη παράσταση, έχοντας συνδυάσει το όνομά τους με την παράδοση και την ποιότητα, μας ταξίδεψαν νοερά και μελωδικά πίσω στο χρόνο, με ένα απολαυστικό αφιέρωμα στους Κεφαλονίτες δημιουργούς.

Το Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί δύο από τα πιο αγαπητά και ταλαντούχα παιδιά που γέννησε ο τόπος, με τον κόσμο να έχει κατακλύσει στην κυριολεξία την αίθουσα. Καρφίτσα δεν έπεφτε με πολύ κόσμο να στέκεται όρθιος καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να καθίσουν και κάτω, στο πάτωμα, προκειμένου να απολαύσουν την συναυλία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το «Πάει ο Παλιός ο χρόνος» και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τους χορωδούς της Χορωδίας Αργοστολίου που βρέθηκαν στο Θέατρο Κέφαλος για συνοδέψουν μελωδικά τους αδελφούς Καραβιώτη.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Κεφαλονιά μου, Χρόνια Πολλά», ένα τραγούδι που έγραψαν για την περίπτωση τα Καραβιωτάκια, ο Σπύρος και ο Μάκης, για την Κεφαλονιά που τόσο αγαπάμε. Ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην συναυλία λόγω ασθενείας, αλλά το πρόγραμμα εξελίχθηκε κανονικά με τον Γρηγόρη Βλαχούλη, να συνοδεύει στο πιάνο.

Η συναυλία κράτησε δύο ώρες με πολλές καντάδες, αριέτες, ταγκό και βαλς που χόρεψαν τρεις χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων με παρτενέρ δύο από τους Χορωδούς. Η βραδιά εξελίχθηκε υπέροχα με τον κόσμο να μην σταματάει να χειροκροτεί και να τραγουδάει μαζί με τα Καραβιωτάκια, τραγούδια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.

Έγινε μνεία στον Σπύρο Μαρκάτο, τον Διονύσιο Λαυράγκα, στο ζεύγος Καίτη και Διονύση Αποστολάτο, στον Φώτη Αλέπορο και πολλούς άλλους μεγάλους μουσικούς και μουσουργούς του τόπου μας καθώς επίσης και στο δικό μας κρασί, την ξακουστή στα πέρατα πλέον του κόσμου, Ρομπόλα, με τους αδελφούς Καραβιώτη να γεμίζουν κρασί τα ποτήρια και να τσουγκρίζουν για το καλό του νέου χρόνου. Στη σκηνή του Θεάτρου Κέφαλος μαζί με τους αδελφούς Καραβιώτη έκανε την εμφάνισή του ένας νέος και ταλαντούχος μουσικός, ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης το Λύκειο Ελληνίδων χόρεψε τον Μπάλλο και το Διβαράτικο, στο βιολί ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης, ενώ αμέσως μετά έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή και τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση να δίνουν ευχές για ένα καλύτερο, δημιουργικό και αισιόδοξο μέλλον.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις