Τέλος στις «ουρές» για τα βιβλιάρια υγείας

Τέλος μπαίνει στις ”ουρές” για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο και κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σε συνέντευξή του στο ”Έθνος”, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι, θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.

«Με το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων» εξηγεί ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, που αρχίζει από φέτος δηλώνει πως «με το νέο μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά τους αλλά και το ότι όλες οι επόμενες γενιές ασφαλισμένων θα λάβουν εφάπαξ. Ειδικά, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, επειδή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 729 εκ. ευρώ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 15 ετών απόσβεσης των οφειλών, ώστε η προσαρμογή των παροχών να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια και δίκαιη».

Σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, ο Υπουργός λέει ότι, αναμένει τη μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, με στόχο μια ρύθμιση, που θα προστατεύει και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις