Πολιτική

Όχι στην καταπάτηση του άρθρου 16 με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων

218views

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημιων θα έχει πολύ σημαντικές συνέπειες στην δημόσια εκπαίδευση στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων αλλά και στην επιστήμη και στην έρευνα συνολικά.

Εάν ιδρυθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θα διεκδικήσουν εκτός από τους φοιτητές και κρατική χρηματοδότηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα χρήματα αυτά θα αφαιρεθούν από τα δημόσια πανεπιστήμια καθώς καμμια κυβέρνηση δεν πρόκειται να αυξήσει συνολικά τα κονδύλια για την παιδεία στον ετήσιο προϋπολογισμό.
Οι ιδιώτες θα παρεμβαίνουν στην ελευθερία του λόγου και στην επιστήμη όπως έγινε στις ΗΠΑ αυτό τον καιρό.
Οι προενδροι του Harvard και του UPenn εξαναγκαστηκαν σε παραίτηση,ενώ στο στόχαστρο τώρα είναι και η πρόεδρος του ΜΙΤ.Ο λόγος είναι ότι δεν κατεστειλαν στα πανεπιστήμια τους τις φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης.
Πέρα από το συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι προφανές ότι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα υπάρχει ο ίδιος βαθμός ελευθεριας λόγου ούτε θα παράγεται επιστήμη και έρευνα που μπορεί να βλάπτει τα συμφέροντα των επιχειρηματιων στους οποίους ανήκουν. Σαν τελευταίο ,τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν σαν μοχλός πίεσης ενάντια στα δημόσια προσπαθώντας να μειωθούν οι θέσεις σπουδών στα δημόσια πανεπιστήμια.
Να διαμορφωθούν τα προγράμματα σπουδών με βάση τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου.
Το κίνημα πολιτών θα σταθεί δίπλα στους φοιτητές μας και με μαζικους αγώνες να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το νομοσχέδιο ,χτίζοντας κοινό μέτωπο με την εκπαιδευτική κοινότητα και το εργατικό
Το συντονιστικό του κινήματος.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.