ΟικονομίαΠολιτική

“Όαση” προόδου είναι η Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία εν μέσω πολέμων!

280views
“Όαση” προόδου είναι η Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία εν μέσω πολέμων!
Η απόκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας του αξιόχρεου της Ελληνικής Οικονομίας από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s (S&P) το βράδυ της Παρασκευής 20/10/2023 μόνο καλή ένδειξη αποτελεί για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη!
Σπύρος Καγκάδης 

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Παρασκευής στο X (πρώην Twitter): “Είναι σημαντικό ορόσημο σήμερα, καθώς η S&P Global Ratings αναβαθμίζει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα. Είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση των όσων έχει πετύχει η χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μια πορεία που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επιτυγχάνει ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.”

Όμως, στις παραπάνω επιτυχίες πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός πως η Ελλάδα μας βρίσκεται γεωπολιτικά ανάμεσα σε δύο εμπόλεμες ζώνες (τον Πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον Πόλεμο μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ) με όλες τις συνέπειες των πολέμων αυτών στην παγκόσμια οικονομία (ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός, αύξηση επιτοκίων και μείωση της παγκόσμιας ανάπτυξης μεταξύ των άλλων.)
Η νέα οικονομική πραγματικότητα που ευτυχώς ζούμε δείχνει πως η διακυβέρνηση της Ελλάδας μας βρίσκεται σε εξαιρετικά χέρια, είμαστε δηλαδή σαν μέσα μια κυβερνητική “όαση” ανάμεσα μιας παγκόσμιας οικονομικής, γεωπολιτικής και στρατιωτικής εχθρικής ερήμου, ειδικά όταν σκεφτούμε πως πρόσφατα ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα το αξιόχρεο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από την βαθμολογία AAA σε AA+.
Τέλος, το επόμενο θετικό ορόσημο που προσμένουμε είναι η νέα αναβάθμιση στην Επενδυτική Βαθμίδα και από τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch την 1η Δεκεμβρίου 2023. Οπότε, η απώλεια της Επενδυτικής Βαθμίδας από την Ελλάδα μας πριν 14 χρόνια περίπου, που μας οδήγησε στις μαύρες ημέρες των μνημονίων, θα θυμίζει μια κακή ανάμνηση που δεν πρέπει να επαναληφθεί παρά τις “σειρήνες” των λαϊκιστικών φωνών που πάντα θέλουν να επανέλθουν στο προσκήνιο της πολιτικής!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.