ΚοινωνίαΠολιτική

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση του έργου “Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας πόλεως Αργοστολίου”

248views

Υπογράφηκε σήμερα, 05 Οκτωβρίου 2023, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας πόλεως Αργοστολίου», ανάμεσα στο Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας P. & C. DEVELOPMENT S.A., κο Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, προϋπολογισμού 2.199.034,39 (με Φ.Π.Α.), με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και πρόκειται για μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν:

1) την ανάπλαση της οδού Σιτεμπόρων

2) την ανάπλαση του παραλιακού πεζοδρομίου της Αντώνη Τρίτση από την πλευρά των κτιρίων ( από Σισσιώτισσα έως Alpha BANK)

3) την ανάπλαση της οδού Χοϊδά

4) την κατασκευή υπερυψωμένων διαβάσεων μπροστά απ’ όλες τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις οδούς Ηλία Ζερβού και Χαροκόπου.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών αυξάνοντας τους χώρους πρασίνου και συμβάλλοντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τον περιορισμό του θορύβου και των τροχαίων ατυχημάτων με ελεγχόμενη κυκλοφορία οχημάτων σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας (με σήμανση για μειωμένη ταχύτητα, φωτισμό κλπ) και εξασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση μαθητών, ΑΜΕΑ και λοιπών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.