Κοινωνία

Τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία «Η ορατότητα των Α.μεΑ στο Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα»

151views

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – 3Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

«Η ορατότητα των Α.μεΑ στο Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα»

8:30-9:00 Εγγραφές- Ανάρτηση Ανακοινώσεων (Poster)

9:00-9:30 Χαιρετισμοί

Εισαγωγικές Ομιλίες, 9:30-9:50

«Ε.Σ.Υ. και Αναπηρία»

Δώρα Χωραΐτη, ψυχολόγος –Μέλος Δ.Ε. Ομάδας του Κ.Δ.Η.Φ. και της Σ.Υ.Δ. «Υπερίων»

Συνέντευξη ιδρυτικού μέλους του Υπερίωνα, κινητικά αναπήρου, από την εμπειρία της στο υγειονομικό σύστημα, πριν και τώρα – Μαρία Λαδά

1 ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, 9:50-11:45

Εμπειρίες και Προτάσεις των τοπικών φορέων για την υγειονομική περίθαλψη και ψυχική υγεία των Α.μεΑ.

Συντονίστρια: Δώρα Χωραΐτη, ψυχολόγος –Μέλος Δ.Ε. Ομάδας του Κ.Δ.Η.Φ. και της Σ.Υ.Δ. «Υπερίων»

Εισηγήσεις:

  1. «Η σημασία της άμεσης πρόσβασης των ΑμεΑ σε όλες τις βαθμίδες περίθαλψης υγείας. Ποιές οι δυνατότητες και ποιά η πραγματικότητα στο νησί μας;» Ζωή Μοσχονά, οικονομολόγος- Διοικήτρια Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου.

  2. «Ο ρόλος της εργοθεραπείας και της φυσικοθεραπείας στο ΚΕΦΙΑΠ» Χρυσούλα Μαρκάτου Φυσικοθεραπεύτρια και Άννα – Μαρία Μοσχονά Εργοθεραπεύτρια του ΚΕΦΙΑΠ – Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

  3. «Η γενιά του Πίτερ Παν; Φαντασιώσεις και πραγματικότητα γύρω από την καθημερινή υγειονομική πρακτική» Νίκη Χριστοφοράτου, ψυχίατρος- Επιμελήτρια Β’, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Ψ.Υ Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Γεν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

  4. «Η ανάγκη σφαιρικής περίθαλψης υγείας στην παροχή υποστηριζόμενης διαβίωσης Α.μεΑ.» Εύα Αλεξανδράτου, κοινωνική λειτουργός-Υπεύθυνη Λειτουργίας Σ.Υ.Δ. Α.μεΑ. «Υπερίων»

  5. «Η Οδύσσεια του παιδιού με αναπηρία μέσα στο σύστημα υγείας» Βίλλυ Γεωργοπούλου, παιδίατρος- Διευθύντρια Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

  6. «Τα κενά στο σύστημα Υγείας και κοινωνικής φροντίδας και ο τρόπος που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ψυχικά πασχόντων στην Κοινότητα ως Άτομα με Αναπηρία» Αφροδίτη Ζιάννη, ψυχολόγος- μέλος Δ.Ε. Ομάδας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας «Μετάβαση».

Διάλειμμα για καφέ, 11:45-12:00

ΣΥΝΤΟΜΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ, 12:00-12:15

με τίτλο: «ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ» από ωφελούμενους του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Υπερίων». Το δρώμενο συντονίζει ο Θοδωρής Μάργαρης, κοινωνικός λειτουργός- Μέλος της Δ.Ε. Ομάδας του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «Υπερίων».

Επιμέλεια κειμένου: Δώρα Χωραΐτη

2ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, 12:15-14:30

Τεκμηριωμένη πρακτική: Από το χθες στο σήμερα το νομικό και πρακτικό πλαίσιο υπηρεσιών για Α.μεΑ.

Συντονιστής: «Πλάτων Χριστόπουλος, ψυχίατρος-Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «Υπερίων»

Εισηγήσεις:

  1. «Σημασία της δι-επιστημονικής και δι-υπηρεσιακής συνεργασίας μεταξύ των δομών και των Φορέων Γενικής και Ψυχικής Υγείας: Χτίζοντας γέφυρες φτάνουμε στην ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» Ιγνατία Φαρμακοπούλου , Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα των Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

  2. «Νομικό πλαίσιο και προτεινόμενες αλλαγές για τα Α.μεΑ. στο υγειονομικό Σύστημα της Ελλάδας» Ήρα Κανδηλιώτη, Δικηγόρος

  3. «Πολυπαραγοντική προσέγγιση Ατόμων Με Αναπηρίες» Πολυχρόνης Πολίτσης, ψυχολόγος, Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Κλείσιμο-Συμπεράσματα, 14:30-15:00

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΑΝΤΥ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ – ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ /ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

ΗΧΟΘΕΑΜΑ

ΜΥΘΟΣ + ESTIASIS

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.