Πολιτική

Το Δ.Σ. της ΕΛΕΜΕΚΙ καταγγέλλει την «εν κρυπτώ και παραβύστω» διαδικασία διενέργειας των ηλεκτρονικών εκλογών-Καταστρατηγείται κάθε Δημοκρατική και Διαφανής Διαδικασία

28views

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

elme_ki@yahoo.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΕΛΕΜΕΚΙ καταγγέλλει την «εν κρυπτώ και παραβύστω» διαδικασία διενέργειας των ηλεκτρονικών εκλογών στον νομό μας, για την ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Με ευθύνη του υπουργείου παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταστρατηγείται κάθε δημοκρατική και διαφανής διαδικασία στις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες και ανοίγει ο δρόμος για την αλλοίωση κάθε αποτελέσματος, αφού καμιά διαδικασία που να αποδεικνύει το αντίθετο δεν τηρείται.

Συγκεκριμένα σήμερα 5/11/2022 το πρωί (πριν τις 9πμ όπου θα άρχιζε η διαδικασία για τις ηλεκτρονικές εκλογές), πήγαμε στα γραφεία της ΔΔΕ για να καταθέσουμε αίτηση προκειμένου να πληροφορηθούμε σχετικά με τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών της εφορευτικής επιτροπής, τους εκλογικούς καταλόγους και τον αριθμό των συναδέλφων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές, τον/την υπεύθυνο/η ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Να αιτηθούμε επίσης με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, να μας χορηγηθούν τα πρακτικά αρχαιρεσιών, οι καταστάσεις ψηφισάντων, ο αριθμός των ψηφισάντων επί του συνόλου των συναδέλφων του ΠΥΣΔΕ.

Βρήκαμε τα γραφεία κλειστά !!! Για το λόγο αυτό, στείλαμε τα παραπάνω αιτήματα ηλεκτρονικά και επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο. Στην ερώτηση μας γιατί είναι κλειστά τα γραφεία της ΔΔΕ και πού βρίσκεται η εφορευτική επιτροπή, μας απάντησε ότι «…δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανοίξουν τα γραφεία…», χωρίς όμως να απαντήσει πού βρίσκεται η εφορευτική επιτροπή !!!

Τον ενημερώσαμε σχετικά με το αίτημά μας με έμφαση στο να μας ανακοινώσει τα ονόματα της εφορευτικής επιτροπής, κάτι που θεωρούμε ότι έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Η απάντηση ήταν ότι « …θα μελετήσει τα αίτημα αν δικαιούμαστε να έχουμε αυτή την πληροφορία…» και αν ναι, τότε «… θα δώσει τα στοιχεία σε 1-2 ημέρες!!!» Του επισημάναμε ότι αυτά τα στοιχεία (τουλάχιστο τα μέλη της εφορευτικής), δεν μπορεί να είναι κρυφά και θα έπρεπε να είχαν κοινοποιηθεί σε όλους τους συναδέλφους. Απέφυγε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας τα προηγούμενα και προσθέτοντας ότι «…. αν ήταν τόσο σημαντικές για εμάς αυτές οι πληροφορίες, σχετικά με την εγκυρότητα των εκλογών, θα έπρεπε να τα ζητήσουμε από την προηγούμενη εβδομάδα…!»

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Το Υπουργείου Παιδείας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την παραπάνω στάση τους απώλεσαν και το τελευταίο «φύλο συκής» στην κατάπτυστη αυτή διαδικασία που υποθηκεύει όχι μόνο την κατάκτηση της εκπροσώπησης του κλάδου στα Υ.Σ., αλλά κάθε ίχνος δημοκρατικής, διαφανούς και αμερόληπτης ψηφοφορίας. Είναι τώρα επιτακτική ανάγκη να μην νομιμοποιηθεί στην συνείδηση του κλάδου αυτή η απαράδεκτη διαδικασία, αλλά και να βγουν συμπεράσματα για την ακολουθούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική και όσους με κάθε τρόπο αλλά και με την συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές-παρωδία την στηρίζουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δώσει όλα τα παραπάνω στοιχεία που ζητήθηκαν από την ΕΛΜΕ προκειμένου να ενημερωθεί ο κλάδος .

Αργοστόλι 5/11/2022 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.