ΟικονομίαΤουρισμός

Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΤΚΕ στην Κεφαλονιά-Πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσα στα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο

230views

Η Κεφαλονιά φιλοξενεί αυτό το διήμερο Παρασκεή 5 και Σάββατο 6 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ)  όπου θα έχει συναντήσεις με διάφορους συλλόγους αλλά και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων.

Η αρχή των διήμερων επαφών έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων “Μαρία Σκλαβουνάκη” του Επιμελητηρίου όπου τέθηκαν στο τραπέζι τα μείζοντα θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού όπως τα προγράμματα ΕΣΠΑ, το νέο Εξοικονομώ-Επιχειρώ, ο νέος Αναπτυξιακός νόμος, οι ναυαγοσώστες πισίνας, το Καλάθι πρωϊνού, η κατηγοριοποίηση-πιστοποίηση των καταλυμάτων, ο τουρισμός εμπειρίας, η ονοματοδοσία Smotel αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την βραχυχρόνια μίσθωση.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Περιφερειακός Σύμμβουλος και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γκισγκίνης, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Χρήστος Καμπανός, ο νυν Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος καθώς και πολλοί επιχειρηματίες που δραστηροποιούνται στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδία Καταλυμάτων Ελένη Λουκέρη.

Στη συνάντηση βρέθηκε και ο Σταύρος Κορκός ο προιστάμενος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου όπου παρουσίασε τρία βίντεο που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς εστιάζονται στην γαστρονομία, τις υπέροχες παραλίες μας αλλά και την μοναδικότητα της φύσης που διαθέτουμε.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Δημήτρης Ατσάρος απηύθυνε χαιρετισμό στον πρόεδρο της ΣΕΤΚΕ Παναγιώτη Τοκούζη και έκανε μία μικρή αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν τους επαγγελματίες του τουρισμού. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανήσου κ. Τοκούζης ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα πολύ σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως ο αποκλεισμός από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και γενικά από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Πολιτείας αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με την αύξηση της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όπως τόνισε ο κ. Τοκούζης ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επαγγελματίες συνάδελφοι είναι να αρχίσουν να εκσυγχρονίζονται και να παρέχουν υπηρεσίες καινοτόμες που θα τους αναδείξουν και θα τους ξεχωρίσουν σε σχέση με τα ξενοδοχεία αλλά και τα airbnb. Σε αυτό θα συμβάλουν ουσιαστικά το καλάθι πρωινού, αλλά και ο τουρισμός εμπειρείας.

Σήμερα το ΔΣ τηε ΣΕΤΚΕ θα ξεναγηθεί στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στα σπήλαια Μελισσάνη, Δρογκαράτη, στον Συνεταιρισμός της Ρομπόλας στα Ομαλά αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού μας.

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.