ΠολιτικήΤουρισμός

Τουριστική Επιτροπή: Με θετικό πρόσημο κλείνει η φετινή τουριστική σεζόν-Η Κεφαλονιά έχει ανοδική πορεία τουριστικά

248views

Με ανεβασμένους τόνους συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου νωρίτερα σήμερα το απόγευμα με βασικό θέμα συζήτησης όπως ήταν αναμενώμενο το πως κινήθηκε η φετινή σεζόν καθώς κάποια δημοσιεύματα κάνουν συγκρίσεις με άλλα νησιά του Ιονίου αλλά και το Άκτιο και αμφισβητούν τις κινήσεις που έχουν γίνει τόσο από την πλευρά της Τουριστικής Επιτροπής όσο και του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης τόνισε πως το καθήκον της η επιτροπή του έκανε, το νησί διαφημίστηκε με πολλές δραστηριότητες, και τον κόσμο να επικροτεί το έργο της δίνοντας ξανά την ψήφο στην τωρινή δημοτική αρχή. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος σε έντονο ύφος ζήτησε απο τους παρευρισκόμενους να απαντήσουν σε ένα καίριο ερώτημα, “με τι θα συγκρίνουμε την Κεφαλονιά, θα τη συγκρίνουμε με την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο ή το Άκτιο; Πρέπει να βρούμε κάποιους κανόνες και να πούμε ότι με βάσει αυτούς τους δείκτες πηγαμε καλά ή δεν πήγαμε καλά. Πρέπει να μιλάμε την ίδια γλώσσα για να μπορούμε να κρίνουμε και να βγάλουμε ένα συμπέρασμα που συμφωνούμε όλοι”.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν όπως κάθε φορά πολλοί επαγγελματίες και φορείς του Τουρισμού όπως ο Γιώργος Γεροντάκης, ο Σπύρος Κατσούρης, ο Ανδρέας Παντελιός, ο Ιων Λιναρδάτος, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης και ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Τρωιάνος,  οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους συγκλίνοντας στο γεγονός ότι η Κεφαλονιά δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα νησιά όπως την Κερκυρα, τη Ζάκυνθο ή και άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς το κάθε μέρος είναι ξεχωριστό και απευθύνεται σε συγκεκριμένες αγορές. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος κάνοντας αναφορά στην αγορά της Ζακύνθου τόνισε ότι έχει πολλά κρεββάτια και φυσικά καλύτερες τιμές ανάλογα με τι πελάτες που έχει, αυτό εμείς εδώ δεν το θέλουμε. Ο επιχειρηματίας Θανάσης Καραπέτσας  ανέφερε σχετικά: Η Κεφαλονιά έχει μια ανοδική πορεία κάθε χρόνο και καλύτερα. Αν κάποιος θέλει να ερμηνεύσει διαφορετικά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Και συνέχισε: Έχουμε έλλειψη από κρεββάτια και μας ζητάνε συνέχεια οι tour operator δεν έχουμε να ανταποκριθούμε και αυτός είναι ένας λόγος σοβαρός, αγορές που προσπαθούμε να ανοίξουμε δεν ανταποκρίνονται γιατί εμείς δεν έχουμε το προιόν που ζητάνε”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην μείωση των ιταλικών πτήσεων τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η ιταλική αγορά φέτος πάει να σβήσει, στα άκρα της σεζόν, συρρικνώθηκε η σεζόν. Εντάξει είχε παραπάνω κινηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν μπορούσε όμως να είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν πάμε καλά. Χρειάζονται λεφτά, δεν φταίει ο Δήμος, η Περιφέρεια τα έριξε τα λεφτά στο Ντουμπάι. Πρέπει να δημιουργηθεί ζήτηση και όχι με τα ψέματα”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Κεφαλονιά, νησί για όλους” Αλέξανδρος Παντελειός μίλησε για την ανάγκη να υπάρχουν υποδομές αλλά και ένα βιώσιμο περιβάλλον με την ανάδειξη των περιπατητικών μονοπατιών και άλλα που έχει να προσφέρει το νησί μας κάνοντάς το δελεαστικό για τους επισκέπτες όλο το χρόνο και όχι μόνο της καλοκαιρινή περίοδο. Είναι σημαντικό είπε να βάζουμε στοχους σαν επιτροπή και να τους πραγματοποιούμε.

Όλοι σχεδόν οι παρευρισκόμενοι πήραν το λόγο και εξέφρασαν την άποψη τους  για το τι λένε οι αριθμοί και πως μπορουμε να μετρήσουμε αν μια χρονιά ήταν πετυχημένη ή όχι κρίνοντας ότι η φετινή ήταν σαφέστατα μια επιτυχημένη χρονιά σύμφωνα με τα νούμερα των αφίξεων των πτήσεων από εξωτερικό αλλά και εσωτερικό. Το βασικό ζήτημα είναι να στηριχθούν τα άκρα της σεζόν ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιμηκύνουμε πραγματικά τη σεζόν. Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε η τουριστική επιτροπή είναι ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ανοιχτές στο ξεκίνημα της σεζόν και να παραμένουν ανοιχτές καθόλη τη διάρκεια και όχι να κλείνουν αρχές Οκτώβρη.

Ο νεοεκλεγής Περιφερειακό Σύμβουλος Σωτήρης Κουρής που έδωσε το παρών στην συνεδρίαση δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για προβολή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Επίλογο έβαλε η κα Μαρίνα Βεργωτή στην συνεδρίαση τονίζοντας ότι τα συμπεράματα από την παρουσίαση της Κεφαλονιάς στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου την WTM (World Travel Market) είναι πολύ θετικά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νησι μας.

 

 

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.