Τουρισμός

Τουρισμός για όλους 2023: Το voucher πλησιάζει, η απόφαση για διακοπές χειμώνα ή καλοκαίρι στους «νικητές»

4.3kviews
«Επιτέλους» φτάνει η ώρα για το νέο γύρο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» με χρονική διάρκεια ενός έτους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το 2023

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2023 προβλέπει vouchers ύψους 150 ευρώ για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής των δικαιούχων (για τους πολίτες ΑμεΑ το ποσό είναι 200 ευρώ).

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται στη διεύθυνση vouchers.gov.gr και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η διάρκεια ισχύος για το voucher θα είναι ένας χρόνος, επομένως όσοι το πάρουν θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν και το καλοκαίρι.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με το περσινό ΦΕΚ, δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Σε ότι αφορά στο ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

Χωρίς τέκνα ως ανώτατο εισόδημα ορίζονται τα 16.000 ευρώ.

  • Με 1 τέκνο, εισόδημα 17.500 ευρώ
  • Με 2 τέκνα, εισόδημα 19.000 ευρώ
  • Με 3 τέκνα, εισόδημα 21.000 ευρώ
  • Για τους πολύτεκνους ορίζεται ανώτατο εισόδημα τα 26.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

Χωρίς τέκνα ως ανώτατο εισόδημα ορίζονται τα 28.000 ευρώ

  • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα
  • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα
  • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα
  • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ είναι το ανώτατο εισόδημα

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αναφορές από πηγές του υπουργείου πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή αύξηση στο ποσό, αλλά και διεύρυνση των κριτηρίων.

Αναφορικά με τα κριτήρια, υπήρξε η συζήτηση να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια και να προστεθούν κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα συνεχιστεί μέχρι το 2025.

ΠΗΓΗ https://www.dnews.gr/

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.