Κοινωνία

Τι αποφάσεις πήρε το Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς κατά την πρώτη συνέλευση

45views

Στην πρώτη συνέλευση του κινήματος πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο καφέ daccapo, το κίνημα μας απασχοληθηκε με τα εξής θέματα:

Με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο νοσοκομείο μας,όπως και την λειτουργία του ΕΚΑΒ.Συμφωνησαμε ότι το πρόβλημα της υγείας είναι διαχρονικό και έρχεται από όλες τις κυβερνήσεις που σκοπό έχουν την παράδοση του εθνικού συστήματος υγείας στα χέρια των ιδιωτών.
Συγκεκριμένα για το ΕΚΑΒ ψηφίστηκε το καλοκαίρι ΠΝΠ να προσλαβανουν οδηγούς-πληρώματα από την πυροσβεστική και τους ΟΤΑ.Σαν να μην έφτανε αυτό με νόμο 4825/21 δώσανε την δυνατότητα στους διοικητές των νοσοκομείων να υπογράφουν συμβασης με ιδιωτικά ασθενοφόρα.
Το κίνημα μας θα αγωνιστεί για δημόσια, δωρεάν υγεία και δεν θα πάψει να ξεσκεπάζει όλους αυτούς που την υπονομευαν και σήμερα κλαίνε με μαύρο δάκρυ.
Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην σύσκεψη των φορέων που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας γι αυτό το θέμα.
Σαν δεύτερο θέμα απασχόλησε το κίνημα μας η ανησυχία επαγγελματία της πόλης μας ύστερα από έγγραφο που έλαβε από τον Δήμο και συγκεκριμένα από την δημοτικη αστυνομία για μια κατασκευή που έφτιαξε στην επιχείρηση του.
Δεν είμαστε οι αρμόδιοι, όμως στα πλαίσια της αλληλεγγύης και στήριξης του επαγγελματία, στις πραγματικά δύσκολες μέρες που παιρναμε, καμμια επιχείρηση δεν πρέπει να κλείνει, αντίθετα να στηρίζεται.
Συμφωνήσανε να βρεθούμε όλοι μαζί στο γραφείο του Δημάρχου για εξεύρεση μιας λύσης που θα επιτρέψει στον συμπολίτη μας και επαγγελματία της πόλης μας να συνεχιση την δουλειά του χωρίς εμπόδια.
Σαν τρίτο θέμα είχαμε τον συντονισμό με άλλα κινήματα ανά την Ελλάδα, την καταγραφή απόψεων, ειδικότερα με την πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμων να επεκταθούμε εκτός από το κινηματικό και στο νομικό κομμάτι.
  Το συντονιστικό του κινήματος.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.