Οικονομία

Ταξίδι του οινοποιείου Φοίβος στο μέλλον!

169views

Ταξίδι του οινοποιείου Φοίβος στο μέλλον!

Η μακρινή πτήση από τον 19ο αιώνα ο σχεδιασμός και η προσγείωση του οινοποιείου Φοίβος (ιστορική συνέχεια του πρώην Μαντζαβίνο) στο 21ο και στον 22ο αιώνα.

Το οινοποιείο Φοίβος με τον οινοποιό του Θεόδωρο (Φοίβο) Ορκόπουλο, έλαβαν τις πολύ μεγάλες αποφάσεις, καταρρίπτοντας κατά κάποιο τρόπο στην πράξη, την θεωρία της σχετικότητας που …αποκλείει το ταξίδι στο μέλλον, και σας ανακοινώνουν τα συνταρακτικά σχέδια τους για αυτό:

Από τον Νοέμβριο του 2023, σχεδιάζουμε τον πλήρη και ριζικό εκσυγχρονισμό του οινοποιείου και όλου του μηχανολογικού του εξοπλισμού του, ιδρύοντας ταυτόχρονα:

δύο νέα τμήματα στον χώρο του οινοποιείου και ένα

πολύ μεγάλο τουριστικό δημιούργημα στους χώρους των αμπελώνων του στα Βάτσα της Κατωγής.

Στο Οινοποιείο:

Πέραν του πλήρους και εξ υπαρχής κτηριακού και μηχανολογικού του εκσυγχρονισμού του, θα δημιουργήσει:

ένα υπερσύγχρονο αποστακτήριο και

20 δομές φιλοξενίας με υπέροχη θέα προς το «αινιγματικό» νησί μας τους Βαρδιάνους…

Στους αμπελώνες:

Στους αμπελώνες του, θα κατασκευαστεί μεγάλος αριθμός επαύλεων που θα ενσωματώνουν η κάθε μία τους αμπελώνες, διασώζοντας τις μακραίωνες ομηρικές ποικιλίες του διαμορφωμένους σε μαγικούς κήπους αμπέλου..

Η κάθε έπαυλη, πέρα από δημιουργικές οικοδομικές κατασκευές των 480 μ2, θα αποτελεί έναν μικρό ευρηματικό παράδεισο:

θα υπάρχουν ενσωματωμένοι αμπελώνες, κήποι, δένδρα φρούτων και εσπεριδοειδών, εντός του πλήρως περιφραγμένου με τοιχοποιία, ασφαλούς αίθριου-αύλειου χώρου που θα παρέχει απόλυτη ιδιωτικότητα στους διαμένοντες σ αυτήν.

Συγκεκριμένα η κάθε έπαυλη θα συμπεριλαμβάνει υπόγειο χώρο 180 μ2, ισόγειο χώρο 180 μ2 και σε δεύτερο εσωτερικό επίπεδο, χώρο διανυκτέρευσης 120 μ2, με πρόσθετες βεράντες όλων των προσανατολισμών, συνολικά δηλαδή στεγασμένους χώρους χρήσης 480 μ2.

Οι επαύλεις θα είναι διαθέσιμες προς πώληση σε έλληνες και διεθνείς επενδυτές, που θα μπορούν να ζήσουν ή να αποκτήσουν ασφαλή –και σε περίοδο έντασης πολεμικών συγκρούσεων τύπου Ουκρανίας- εναλλακτική κατοικία, αποκτώντας οι ξένοι -αν το επιθυμούν- ταυτόχρονα και βίζα διαμονής από το ελληνικό κράτος, λόγω ύψους της επένδυσης τους και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Επίσης στην κάθε έπαυλη, θα κατασκευαστεί κολυμβητική δεξαμενή 36μ2 με υδρομασάζ (ή και μεγαλύτερη αν τυχόν το επιθυμεί ο τυχόν ιδιώτης επενδυτής με έξτρα όμως χρέωση).

Στην κάθε κατοικία θα υπάρχει αυτονομία ενέργειας, με φωτοβολταϊκά στην σκεπή, ενεργειακό τζάκι-θερμοσύφωνας για εναλλακτική θέρμανση και θερμοπροστασία στην κατασκευή, όπως και ανεξάρτητος πετρελαιοκινητήρας-γεννήτρια τριφασικού ρεύματος, με αυτοματισμούς μετάβασης από την μία μορφή ενέργειας, στην άλλη.

Στο υπόγειο θα υπάρχει λειτουργικός χώρος συμποσίων στο υπόγειο, κάτι σαν «αίθουσα των ιπποτών», με κλιματισμό και με κάβα κρασιών και αποσταγμάτων, θα έχει συνολική επιφάνεια 180 τμ, και θα έχει και ανεξάρτητη κατάλληλα διαμορφωμένη είσοδο-έξοδο! Θα είναι κατασκευασμένο από πολύ ενισχυμένο και οπλισμένο σκυρόδεμα και θα έχει όλα τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά πολεμικού καταφυγίου και ασφάλειας.

Θα περιλαμβάνει μια μεγάλη τραπεζαρία με ένα μεγάλο τραπέζι τύπου μοναχών, χώρο-κάβα παλαίωσης κρασιών, σάουνα, χώρο αποθήκευσης τροφίμων, κουζίνα και χώρους υγιεινής! Επίσης θα υπάρχει ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που σε περίπτωση ανάγκης π.χ. πολεμικών συγκρούσεων ή τυχόν πυρηνικής επέκτασης των, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χώρος καταφύγιο και σαν χώρος ασφαλούς διαμονής και διανυκτέρευσης.

Το ισόγειο και το «ανώγειο» του θα αποτελούν χώρους 300μ2 και θα περιλαμβάνουν καθιστικά, υπνοδωμάτια με μπάνια, ένα πολύ μεγάλο και πολυτελές κύριο μπάνιο, κουζίνα κλπ

Η κάθε κατοικία θα είναι δηλαδή παράλληλα:

Καταφύγιο διαμονής κρίσεων με υγρά και τρόφιμα σε περίοδο κρίσης και πολέμου και βέβαια και κυρίως,

Μοναδικός χώρος απόλαυσης και συμποσίων με κάβα- αποθήκη σε κανονική και ειρηνική περίοδο διαμονής, ξεκούρασης και πολυτελών διακοπών!

Η κατοικία χρησιμοποιώντας τα πιο παραδοσιακά υλικά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, θα προσπαθήσει -πέραν της αισθητικής ενσωμάτωσης με το φυσικό περιβάλλον- να καλύπτει και ενεργειακά πάνω από το 80% των αναγκών της σε ισοδύναμο, εκμεταλλευόμενη και την ηλιακή ενέργεια αλλά και ξυλεία από την διαρκή φροντίδα και τα κλαδέματα των οπωροφόρων δένδρων για το ενεργειακό τζάκι.

Στην κάθε κατοικία θα συλλέγονται και θα αποθηκεύονται όλες εκείνες ποσότητες βρόχινου νερού που θα προκύπτουν κατά την αρκετά μεγάλη περίοδο των βροχών του νησιού κυρίως για χρήση ποτίσματος.

Η διαχείριση των αποβλήτων και λυμάτων θα γίνεται με τους πιο σύγχρονους και φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους, χωρίς να το επιβαρύνει.

Το κάθε οικιστικό κύτταρο θα αναπτύσσεται σε ένα τμήμα καλά περιφραγμένης γης συνολικής έκτασης 2.000 έως 5000 τμ, εξασφαλίζοντας, τροφική επάρκεια αλλά και απόλυτη -και οπτικά- ιδιωτικότητα.

Στο κάθε οικόπεδο θα υπάρχει εντός της περίφραξης, ιδιοκτησία και νομή του κατάλληλα διαμορφωμένου αμπελώνα, μικρός λαχανόκηπος (ντοματιές, αγγουριές μελιτζανιές, κολοκυθιές) και μικρός αριθμός δένδρων όπως: Εσπεριδοειδή, συκιά, αχλαδιά, βερικοκιά, μηλιά, ροδακινιά, κερασιά και αμυγδαλιά, των οποίων την καλλιεργητική φροντίδα θα έχει και θα κάνει, το προσωπικό της επιχείρησης και του οινοποιείου, με επιμέλεια της τοπικής διοίκησης.

Θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και προσωπικό καθημερινής εξυπηρέτησης και φροντίδας! Επίσης θα υπάρχουν:

χτιστή υπαίθρια ψησταριά, υπαίθριος φούρνος, χτιστά παγκάκια και μεγάλο τραπέζι παρέας, αιώρες, μεγάλο σκίαστρο-πέργολα με 4 διαφορετικές ρίζες αμπελιών διαμορφωμένων σε κληματαριά, μία στην κάθε γωνία του, υπαίθρια ντουζιέρα για ξέπλυμα από το νερό της θάλασσας, υπαίθριος φωτισμός, κλπ

Θα υπάρξει ένα επενδυτικό, κατασκευαστικό, λειτουργικό και διοικητικό σχήμα με την συμβολή αρχικού στρατηγικού επενδυτή!

Δυνατότητα -αν το επιθυμεί- ο κάθε ιδιοκτήτης ή οι ιδιοκτήτες επενδυτές, εσόδων από τουριστική εκμετάλλευση (κάτι σαν time sharing) με κεντρική διοικητική υποστήριξη από την εταιρεία. Μια κατά προσέγγιση εκτίμηση των μεικτών εσόδων από την τυχόν και επιτυχή τουριστική εκμετάλλευση του ακινήτου της κάθε ιδιοκτησίας:

 • Μίσθωση πχ
 • 120 μέρες Χ 1.500 €/ημέρα = 180.000 € πλέον των έξτρα εσόδων τον χρόνο από τις λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες, ή
 • 120 μέρες Χ 5.000 €/ημέρα = 600.000 € ομοίως πλέον των έξτρα εσόδων τον χρόνο από τις λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες

Επίσης,

ο κάθε ιδιοκτήτης, θα λαμβάνει κρασιά ή αποστάγματα με δική του προσωπική ετικέτα από τον αμπελώνα του οικοπέδου του. Ανάλογα πάντα με την παραγωγή και την χρονική-εποχική ευφορία του αμπελώνα του.

Πρόσθετες υπηρεσίες που θα παρέχονται:

Οι προσφερόμενες all year υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες και στους πελάτες, τουρισμού, μεσογειακής διαμονής, υγείας, και ομορφιάς θα είναι:

 1. Θα υπάρχει ελικοδρόμιο για την χρήση των επισκεπτών
 2. Ιδιωτική ασφάλεια για προστασία των διαμενόντων και όταν το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος επενδυτής ή μισθωτής του χώρου, κάμερες και αυτοματισμοί συναγερμών,
 3. Βαρύ και χτισμένο χρηματοκιβώτιο ασφαλείας σε κάθε κατοικία.
 4. Θα υπάρχει διαμορφωμένο αμφιθεατρικά ανοιχτό θέατρο για συμπόσια, εκδηλώσεις και live μουσικά events.
 5. Γυμναστήριο-γυμναστής και διαιτολόγος για αδυνάτισμα εκγύμνασης και διατροφής ομορφιάς και υγείας.
 6. Ιατρείο, γιατρός, νοσηλευτής και μασέρ-φυσικοθεραπευτής για θεραπείες και μεταχειρουργικές αναρρώσεις ασθενών.
 7. Αίθουσα ομορφιάς, κομμωτήριο –piling
 8. Αντιοξειδωτικές body Wine Therapies σε μπανιέρες με ειδικές αραιώσεις κρασιών.
 9. Κοινόχρηστος χειμερινός χώρος διημέρευσης και evening events, θερμαινόμενη πισίνα με μεγάλο κεντρικό τζάκι και περιμετρικά του τζακιού κυκλικά πεζούλια για στέγνωμα και drinks, κοινόχρηστες σάουνες.
 10. Επίσης δυνατότητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός δημιουργικών και θεματικών συμποσίων.
 11. Γήπεδο Τένις εναλλακτικής χρήσης για μπάσκετ και κλειστό σκουός εκγύμνασης.
 12. Saddle bus για παραλίες, shopping, excursions, city tours, transfers from and to airport
 13. Σκάφος με ειδικευμένο προσωπικό για εκδρομικές και άλλες μετακινήσεις ημέρας, μετά από κράτηση και τήρηση λίστας προτεραιότητας και αναμονής.
 14. Εστιατόριο-ταβέρνα (και για παρασκευές και παραδόσεις γευμάτων).
 15. Άλλες ανάλογες υπηρεσίες που θα προταθούν από τους μετόχους/ιδιοκτήτες στις ετήσιες τακτικές συνελεύσεις.

Σημείωση:

Η Κεφαλονιά βρίσκεται στο Ιόνια Νησιά, στην εσχατιά της Δύσης και πολύ μακριά από όποιες -έστω και στα λόγια- εθνικές απειλές από τους συνήθεις υπόπτους που θα μπορούσαν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου να περιπλέξουν την επένδυση, και η πιο κοντινή σχέση της ιστορικά ήταν με την Ιταλία με την οποία και υπάρχουν πλέον μέχρι σήμερα συμπάθειες, συγγενικές σχέσεις, επαφές και συνδέσεις.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Προβλεπόμενο κόστος κατασκευών:

Στο οινοποιείο:

5.000.000 €

Στον αμπελώνα:

Για τις επαύλεις:

20.000.000 €

Δηλαδή συνολικά θα υπάρξει επένδυση 25.000.000 €

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.