Πολιτική

Σωτήρης Κουρής: Η δημιουργία μίας φοιτητικής εστίας στο Αργοστόλι είναι επιτακτική ανάγκη πλέον

208views
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΛΑΣΣΗΣ
Το Προγραμμα της ΙΟΝΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Τρεπεκλή , δίνει άμεση προτεραιότητα στην στήριξη του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ και στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΣΣΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ .
«ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΥΤΟ.»
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ
ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ καί
ΡΟΔΗΣ ΚΡΑΤΣΑ- ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η δημιουργία μίας φοιτητικής εστίας στο Αργοστόλι είναι επιτακτική ανάγκη πλέον .
Για τον σκοπό αυτό παραχωρήθηκε για 30 χρόνια ( 2011-2041) στήν ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ η Μαθητική Εστία της Λάσσης στην οποία υπήρχε η δυνατότητα να δημιουργηθούν 40 πλήρη δωμάτια ( δίκλινα με μπάνιο ) όπου ήταν δυνατόν να φιλοξενηθούν 80 φοιτητές των σχολών του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ . Το 2014 που παρέδωσα την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς υπήρχε μελέτη αδειοδοτημένη και εργολαβος για να κάνει το κτίριο της Μαθητικής Εστίας λειτουργικό και να δημιουργήσει τα πρώτα 20 δωμάτια . (Π/Υ Εργου: 250.000€) . Από τότε δεν έχει προχωρήσει καμμία ενέργεια προς τον σκοπό δημιουργίας της Φοιτητικής Εστίας παρ όλες τις συνεχείς οχλήσεις μου , τόσο προσωπικά , όσο και με επερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο .
Ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια που η πίεση για την δημιουργία της Φοιτητικής Εστίας είναι μεγάλη γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στο Αργοστόλι , δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από την κ Ροδη Κρατσα Τσαγκαροπούλου , παρ όλες τις συνεχεις ενοχλήσεις μου στο ΠΣ και τίς εγγραφές αιτήσεις του κ Πρύτανη .
Η ελκυστικότητα των τμημάτων του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ προϋποθέτει την εύρεση δωματίων διαβίωσης των φοιτητών για να τους δοθεί η δυνατότητα να έλθουν στο Αργοστόλι να σπουδάσουν .
Δυστυχώς η αδιαφορία της κ Ρόδης Κρατσα – Τσαγκαροπούλου για όλα τα θέματα της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα για την ύπαρξη των σχολών του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ είναι πασιφανής .
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.