Πολιτική

Σχολικές μεταφορές

165views

ΘΕΜΑ Ε.Η.Δ.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Έχουν περάσει 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών παραμένει άλυτο. Τα προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις Π.Ε. Στην Κέρκυρα είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Το γεγονός ότι οι μεταφορές των μαθητών γίνονται με όρους αγοράς σαν να πουλάμε και να αγοράζουμε εμπόρευμα έχει αυτά τα αποτελέσματα. Πολύ πιθανόν να συνδέονται και με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης. Οι μεν βγάζουν την κρατική ευθύνη από πάνω τους και οι άλλοι την αποδέχονται με θύματα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στη Κέρκυρα στο σύνολο είναι 42 σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά και Πειραματικά Σχολεία, με 902 μαθητές που ΔΕΝ γίνονται σχολικές μεταφορές.

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε. οι προσφορές είναι να δοθούν από τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς έως την Πέμπτη στις 09.11.2023. Μετά θα πρέπει η Επιτροπή Διαγωνισμού να συνεδριάσει και να εξετάσει τα δικαιολογητικά και τις οικονομικές προσφορές, έπειτα να έρθει στην Ο.Ε. για απόφαση, εάν δεν προκύψει κάποια ένσταση.

Άρα εφόσον έρθουν και καλύψουν με προσφορές όλα τα δρομολόγια, το γρηγορότερο που θα ξεκινήσουν είναι στις 13.11.2023, δηλαδή 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις παίρνοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ο εμπαιγμός αυτός πρέπει να τελειώσει.

Να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του και να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης , Δ. Κεφαλληνός , Ε. Κολυβά , Α. Μπαλού , Χ. Χαραλάμπους

02.11.2023

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.