Κοινωνία

Συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με το Διευθυντή Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Δημήτρη Δημουλιό

98views

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ηρακλή Μοσκώφ με το  Διευθυντή Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Αργοστολίου, Δημήτρη Δημουλιό και την Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας Αλεξάνδρα Παπαναστασάτου.

 

Στην συνάντηση εργασίας αναγνωρίστηκε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και η τεχνογνωσία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρωτοβάθμιας υγείας που διαθέτει η υπηρεσία, η οποία αναγνωρίστηκε από τον Ειδικό Γραμματέα, και αναλύθηκαν τρόποι συνεργασίας με την Ειδική Γραμματεία. Αποφασίστηκε με την στήριξη του Δήμου, η έναρξη συνεργασίας και ειδικότερα σαν πρώτο βήμα η εκπαίδευση στελεχών πρώτης γραμμής και των δημοτών μας, σε θέματα όπως το trafficking, καθώς και η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών μέσω διαδικτύου.

 

Ο Δήμος Αργοστολίου, αντιλαμβάνοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στα συγκεκριμένα κοινωνικά ζητήματα, προσπαθεί να καταπολεμήσει αντίστοιχα κοινωνικά φαινόμενα, τόσο με την εκπαίδευση των στελεχών της όσο και με την ευαισθητοποίηση του κοινού, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική πολιτική προηγείται της αντζέντας που αφορά την καθημερινότητα.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.