Πολιτική

Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα – Προκήρυξη τριών θέσεων Δικαστικής Αστυνομίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας

131views

Συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα – Προκήρυξη τριών θέσεων Δικαστικής Αστυνομίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας

Με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα συναντήθηκα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς το νέο νόμο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τη σύσταση της δικαστικής αστυνομίας για πρώτη φορά στη χώρα μας, ο οποίος καθιστά πιο αποτελεσματική την απόδοση της δικαιοσύνης.

Με τον κ. Υφυπουργό συζητήσαμε για τις νέες οργανικές θέσεις δικαστικής αστυνομίας στην Κεφαλονιά. Αναφερθήκαμε στην διαδικασία πρόσληψης και την επιλογή των υπαλλήλων στη δικαστικής αστυνομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί αναμένεται έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024 το νέο προσωπικό να βρίσκεται στις υπηρεσίες, απεγκλωβίζοντας πολλούς αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Παράλληλα, συζητήσαμε τις συνεχείς προσπάθειες των τελευταίων ετών του Υπουργείου που αφορούν ζητήματα εξέλιξης του κράτους Δικαίου, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του δικαστικού συστήματος -ιδίως όσον αφορά την ψηφιοποίησή του- με απώτερο στόχο για την ταχύτερη και ορθότερη απονομή της δικαιοσύνης .

Ευχαριστώ τον κ.Υφυπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση και του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.