Κοινωνία

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Ένωσης “Υπερίων”-Η Σοφία Μαροπούλου Ζαφειράτου ξανά πρόεδρος της Ένωσης ΑμΕΑ

126views

«ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΣΕ ΣΩΜΑ»

Στις 15 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο δεύτερο κτήριο του ΚΔΗΦ της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 10η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ένωσης. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν η κα. Ελπίδα Κατσαΐτη που ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα κατόπιν πρότασης της Προέδρου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου.

Σύμφωνα με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης η απερχόμενη Πρόεδρος προέβη σε λογοδοσία πεπραγμένων και για τα τρία έτη (2020, 2021 και 2022 που λόγω της καραντίνας για τον COVID-19 δεν έγιναν Γενικές Συνελεύσεις) τα οποία και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα. Η Πρόεδρος αναλυτικά αναφέρθηκε σε Γενικά – οργανωτικά θέματα όπου τονίστηκαν οι δράσεις του ΔΣ σε σχέση με την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και ωφελούμενων από τον COVID-19 , όπως και για τις καταστροφικές συνέπειες και δυσκολίες – προβλήματα των Α.μεΑ. λόγω του «Ιανού».

Στο θέμα «Δομές» περιέγραψε αναλυτικά την λειτουργία του Κέντρου Ημέρας, αλλά και τις προετοιμασίες που ξεκίνησαν από το 2020 για την ΣΥΔ. Ενημέρωσε το σώμα για την κτιριακή ανακατασκευή, για τις προκηρύξεις – προσλήψεις ωφελούμενων και εργαζόμενων τονίζοντας ότι μετά από ένα δύσκολο στάδιο πολλών εργασιών επιτεύχθηκε η Στέγη να λειτουργήσει από την 1/6/2022 εξαιρετικά, να θυμίζει σύμφωνα και με τις προδιαγραφές του ΕΣΠΑ Δομή Οικιακού τύπου και να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των ενοίκων. Αυτό βέβαια τόνισε η Πρόεδρος οφείλεται και στην Υπεύθυνη Λειτουργίας κα. Εύα Αλεξανδράτου. Επιγραμματικά αναφέρθηκαν και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ένωση σχετικά με την χρηματοδότηση.

Τους οικονομικούς απολογισμούς, τις εκθέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής και τον προϋπολογισμό για το 2023 περιέγραψε η Ταμίας του ΔΣ. κα. Παρασκευή Κοντογιαννάτου. Ομόφωνα ψηφίστηκε και η διαχείριση των οικονομικών.

Στους στόχους και προτάσεις της Ένωσης αναφέρθηκε το μέλος του ΔΣ (προερχόμενο από τους φίλους) κ. Σταύρος Λυκούδης – Πολιτικός Μηχανικός. Στα οργανωτικά τόνισε την ανάγκη για πανστρατιά όλων όσων πιστεύουν στην Ένωση σε κοινή δράση και κοινό αγώνα. Πρότεινε να τροποποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο του ΚΔΗΦ , όπως και η δημιουργία δεύτερης Στέγης στο Ληξούρι για την οποία έχουν ήδη εκπονηθεί σχετικές μελέτες από το γραφείο του κ. Ρουχωτά (χορηγία) για να είμαστε έτοιμοι όταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκηρύξει ανάλογη Πρόταση. Βασικός στόχος της Ένωσης η ένταξή μας στο Leader για προμήθεια σύγχρονου και μεγαλύτερου λεωφορείου, ενεργειακή αναβάθμιση και των δύο κτιρίων ΚΔΗΦ και ΣΥΔ και εξοπλισμός εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης. Ψηφίστηκαν ομόφωνα οι προτάσεις και προχωρήσαμε στην διαδικασία των αρχαιρεσιών παρουσία της Δικηγόρου Ήρας Κανδηλιώτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν:

Από τα Τακτικά μέλη:

Ζαφειράτου – Μαροπούλου Σοφία 66

Κοντογιαννάτου Παρασκευή 60

Λασκούδη Σοφία 54

Μολφέτα Άννα 54

Κονταρίνη Ελένη 48

Με αναπληρωματικά μέλη:

Δημητράτου Άννα – Μαρία 23

Τζωρτζάτου Μαρία 11

Από την κατηγορία «Φίλοι – Τακτικά μέλη»

Λυκούδης Σταύρος 49

Βαλσάμου Μαρίνα 39

Σταθάτου Διαμαντίνα 39

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Μαρούλης Κωνσταντίνος 59

Αντωνάτος Αριστοτέλης 58

Κατσαΐτης Γεράσιμος 57

Για την εκπροσώπηση της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο 20ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ:

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου 28

Σοφία Λασκούδη 10

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα:

Πρόεδρος, Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

Αντιπρόεδρος, Άννα Μολφέτα

Γενικός Γραμματέας, Σοφία Λασκούδη

Ταμίας, Παρασκευή Κοντογιαννάτου

Μέλος, Ελένη Κονταρίνη

Μέλος, Μαρίνα Βαλσάμου

Μέλος, Σταύρος Λυκούδης

Μέλος, Διαμαντίνα Σταθάτου

Στην κατηγορία «Φίλοι – Τακτικά μέλη» υπήρχε ισοψηφία της κας. Βαλσάμου Μαρίνας και της κας. Σταθάτου Διαμαντίνας και αποφασίστηκε για το πρώτο μισό χρονικό διάστημα της τριετούς θητείας θα εκπροσωπεί την Ένωση η κα. Μαρίνα Βαλσάμου και για το δεύτερο μισό η κα. Σταθάτου Διαμαντίνα.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν και δυο μέλη μας, γονείς 2 ωφελούμενων στο ΚΔΗΦ και εν προκειμένου η κα. Μολφέτα Άννα και η κα. Λασκούδη Σοφία από τους 10 που ανήκουν στην περιοχή του Αργοστολίου. Το αποτέλεσμα δικαίωσε και την πρόταση του ΔΣ να εκτεθούν ως υποψήφιοι και μέλη μας – γονείς – Κηδεμόνες- Δικαστικοί συμπαραστάτες από το Αργοστόλι για να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.

Για το ΔΣ.,

Η Πρόεδρος,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.