Πολιτική

Σπύρος Καγκάδης: Όχι, δεν φταίει η κυβέρνηση για την ακρίβεια! 

325views
Όχι, δεν φταίει η κυβέρνηση για την ακρίβεια! 
Αν και συμμερίζομαι την δίκαιη οργή μεγάλης μερίδας του κόσμου μας για τη ταχεία άνοδο πάρα πολλών βασικών αγαθών, ειδικότερα μετά τον Πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, στην Ελλάδα όπως της Ενέργειας, του ψωμιού και του ηλιελαίου δεν κατηγορώ την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απαράδεκτη άνοδο αυτή!
Η αιτία για το φάντασμα του παρελθόντος της νέας ανόδου του παγκόσμιου πληθωρισμού έχει όνομα: Βλαντιμίρ Πούτιν!
Νωρίτερα από τον αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρχαν και τότε παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις που οφείλονταν στην άνοδο της παγκόσμιας καταναλωτικής ζήτησης λόγω των χρημάτων, με δανεικά, που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο στους πολίτες τους για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη εξ αιτίας της πανδημίας του Κορονοϊού!
Τότε αν θυμάστε η άνοδος των τιμών ήταν μικρότερη στην Ελλάδα από ότι ήταν στις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Ευρώπη ενώ η ανάπτυξη μας ήταν αρκετά μεγαλύτερη! Σήμερα, η προβλεπόμενη ανάπτυξη μας είναι ξανά μεγαλύτερη από την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ!
Όλα αυτά τα θετικά για τις τσέπες των Ελλήνων ενώ ένας ακόμα δείκτης της ευημερίας μας, η ανεργία στην Ελλάδα, συνεχίζει με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την σταθερή καθοδική πορεία της φτάνοντας σύμφωνα με τα πιο νέα στοιχεία τον Φεβρουάριο το πρόσφατο ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 11,9%!
Αν όλα αυτά, καθώς και τα πολλά έμπρακτα ωφέλιμα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη ρίξει (και θα ρίξει στο μέλλον) η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να στηρίξει την οικονομία πρώτα της περιόδου της εξωγενείς πανδημίας και τώρα της ακρίβειας εξ αιτίας του πρωτοφανές εγκληματικού πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην καρδιά της Ευρώπης, δεν σας έχουν πείσει όπως εμένα πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο τότε ίσως σας πείσει το γεγονός ότι σήμερα η ταλαιπωρημένη Ελλάδα μας αποπλήρωσε και τα τελευταία δανεικά που λάβαμε με δρακόντειους όρους από το “μισητό” για πολλούς ΔΝΤ από το 2010 λόγω της χρεωκοπίας μας εξ αιτίας του υπερδανισμού μας τις προηγούμενες δεκαετίες!
Τέλος, αποτελεί ατράνταχτη εκτίμηση μου πως και αυτή η νέα δοκιμασία της παγκόσμιας ακρίβειας θα ξεπεραστεί και πως το παρόν και μέλλον μας είναι πιο ρόδινα από τα γνωστά δεινά του πρόσφατου μαύρου πολιτικά και οικονομικά παρελθόντος μας!
Σπύρος Καγκάδης
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.