ΚοινωνίαΠολιτική

Σε επιτόπιους ελέγχους προέβη ο ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Γιάννης Αρμενιάκος μετά από καταγγελίες κοπής ελαιοδέντρων στην Κέρκυρα

206views

Σε μία σειρά επιτόπιων ελέγχων προέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, κ. Γιάννης Αρμενιάκος, κατόπιν σωρείας καταγγελιών, για την καταστροφική κοπή των ελαιόδεντρων, σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, με μόνο στόχο το κέρδος από την παράνομη πώληση της ξυλείας.

Με έντονο προβληματισμό αναφέρει ότι το φαινόμενο της καρατόμησης του Κερκυραϊκού ελαιώνα εμφανίζει ιδιαίτερη έξαρση τον τελευταίο καιρό. Παρότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο, καθόρισαν τον τρόπο του κλαδέματος και της χρήσης των παρεχόμενων προϊόντων του κλαδέματος, με την έκδοση σχετικών αδειών, η καταστροφή συνεχίζεται.

Ο κος Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει: Το πρόβλημα είναι πολύπλευρο και απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση και λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του. Εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των υπηρεσιών αυτής, κύριο μέλημα μας θα είναι η προστασία του ελαιώνα μας από την εγκληματική δράση αυτών των παράνομων συνεργείων που δρουν ανεξέλεγκτα στην Κερκυραϊκή ύπαιθρο καταστρέφοντας την, μέσα από αυστηρά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Ο ελαιώνας της Κέρκυρας αποτελεί όχι μόνο συστατικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, αφού αποτέλεσε για χρόνια την βασική επαγγελματική ενασχόληση και κυρίως γιατί το λάδι μεγάλωσε γενιές και γενιές Κερκυραίων, στηρίζοντας τους σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στόχος μας λοιπόν είναι, η λήψη κατάλληλων πρωτοβουλιών που θα συντείνουν στην διάσωση του ελαιώνα και θα σταματήσει αυτήν την ανεξέλεγκτη και παράνομη καρατόμηση του. Για τη διαχρονική αξία του Κερκυραϊκού ελαιώνα ως πηγής εισοδήματος για χιλιάδες οικογένειες της Κέρκυρας, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς περαιτέρω.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.