Πολιτική

Ρόδη Κράτσα και Ανδρέας Κτενάς:   Έργα οραματικά για την Λευκάδα, σχεδιασμένα και δρομολογημένα πρέπει να προχωρήσουν από την Περιφερειακή Αρχή-Η Ακτή του Αγίου Ιωάννη και το κτήμα Πασσά είναι προτεραιότητες

23views

Ρόδη Κράτσα και Ανδρέας Κτενάς:

 

Έργα οραματικά για την Λευκάδα, σχεδιασμένα και δρομολογημένα πρέπει να προχωρήσουν από την Περιφερειακή Αρχή.

 

Η Ακτή του Αγίου Ιωάννη και το κτήμα Πασσά είναι προτεραιότητες.

 

Την ανησυχία τους για την απόλυτη σιγή και απραξία από την Περιφερειακή Αρχή σχετικά με δυο σημαντικά έργα για την Λευκάδα, εκφράζει η παράταξη “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ. Κάθε νησί ψηλά” και κατέθεσε σχετικές ερωτήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο επικεντρωμένες αφενός στην αξιοποίηση της μελέτης την οποία εκπόνησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής του Αγίου Ιωάννη, αφετέρου για την αξιοποίηση του κτήματος Πασσά το οποίο κατάφερε να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Περιφέρεια για 5 χρόνια (με δικαίωμα αιτήματος παράτασης για άλλα 5 χρόνια).

 

Η επικεφαλής της παράταξης πρώην Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς  παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις όλων των έργων που σχεδίασε και δρομολόγησε η απελθούσα διοίκηση της παράταξης τους για την ποιοτική ανάπτυξη της Λευκάδας και την ανάδειξη των δυνατοτήτων ανταγωνιστικότητάς της.

 

Συγκεκριμένα για το κρίσιμο θέμα της εξελισσόμενης διάβρωσης της ακτής του Αγίου Ιωάννη, αναφέρουν την ενασχόληση της προηγούμενης διοίκησης ήδη από το 2019 και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 580.000 ευρώ για 3 μελέτες με στόχο “Ανάπλαση, Διαμόρφωση – Προστασία Παραλιακής Ζώνης Γύρας από Άγιο Ιωάννη έως ΤΑΟΔ και από Γήπεδο 7×7 Δήμου Λευκάδας έως Κόμβο για Άγιο Ιωάννη” για μια ολιστική παρέμβαση, ανάπλαση και ανάδειξη της εν λόγω περιοχής.

 

Μια εξ αυτών των μελετών έχει τίτλο “Μελέτη έργων προστασίας Ακτής Αγίου Ιωάννη από Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη λόγω περιβαλλοντικής αλλοίωσης και ανάπλασης” έχει συμβασιοποιηθεί και αφορά συγκεκριμένα το λιμενικό έργο στο οποίο επικεντρώθηκε η εν λόγω ερώτηση για τις ενέργειες της Περιφέρειας σήμερα.

 

Το άλλο μεγάλο σημαντικό θέμα το οποίο αναδεικνύεται από την παράταξη “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ. Κάθε νησί ψηλά” με ερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη, είναι η αξιοποίηση του κτήματος Πασσά το οποίο μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης και μη επιτυχημένων προσπαθειών των Δήμων, κατάφερε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή την παραχώρηση του αξιοσημείωτου αυτού ακινήτου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Περιφέρεια για 5 χρόνια (με δικαίωμα αιτήματος παράτασης για άλλα 5 χρόνια) για την δημιουργία πολυχώρου Πολιτισμού – Αθλητισμού – Αναψυχής, σχέδιο βασισμένο στην σύγχρονη οικολογία σύμφωνα με την απόφαση παραχώρησης.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς επισήμανε ότι η χρονική προέκταση της παραχώρησης προς την Περιφέρεια μπορεί να αιτηθεί μόνο αφού έχει προχωρήσει το έργο σε ικανοποιητικό στάδιο σύμφωνα με το φυσικό αντικείμενο της παραχώρησης.

 

Οι επερωτούντες τονίζουν με δηλώσεις τους:

“Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο γιατί οι ανάγκες για την ποιοτική ανάπτυξη της Λευκάδας είναι μεγάλες και το έργο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής άνοιξε δρόμους με σχεδιασμό, μελέτες και χρηματοδοτήσεις οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις”

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.