ΠολιτικήΠολιτισμός

Προετοιμασία Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Εθνικής Πινακοθήκης με στόχο την αναβάθμιση του Παραρτήματος της Κέρκυρας

116views

Συνάντηση Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

με την νέα Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

 

Προετοιμασία Μνημονίου Συνεργασίας

μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Εθνικής Πινακοθήκης

με στόχο την αναβάθμιση του Παραρτήματος της Κέρκυρας

 

 

Με πρωτοβουλία της, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συναντήθηκε με την νέα Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κυρία Συραγώ Τσιάρα για να προτείνει την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Εθνική Πινακοθήκη για την αναβάθμιση και ανάδειξη του Παραρτήματος στην Κέρκυρα στην περιοχή της Κορακιάνας.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τόνισε την συνολική προσπάθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για εξωστρέφεια, αναβάθμιση του πολιτιστικού κεφαλαίου, μνημείων και άυλου πολιτισμού και αξιοποίηση κάθε δυνατής συνεργασίας με φορείς δημιουργίας και διάδοσης της τέχνης.

 

Η συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη θα έχει ιδιαίτερη σημασία γιατι η Κέρκυρα θα εμπλουτιστεί με ένα ενεργό θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Η συζήτηση περιελάμβανε την κτηριακή αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό της συλλογής, μόνιμης και περιοδικών εκθέσεων, την δημιουργία νέας πτέρυγας, την φύλαξη, την προβολή και την ένταξη του Παραρτήματος στις διαδρομές επισκεπτών όπως και σε πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προσκάλεσε την κυρία Τσιάρα να επισκεφθεί την Κέρκυρα για να γνωρίσει καλύτερα το περιβάλλον μέσα στο οποίο έχει την ευκαιρία να λειτουργεί και να επιτελέσει σημαντικό ρόλο το Παράρτημα της Κέρκυρας.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.