Πολιτική

Προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε  η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, για τη δημιουργία Ιατρείων στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης στην Κέρκυρα

198views

 

Προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε

 η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου,

για τη δημιουργία Ιατρείων στην έδρα

της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης στην Κέρκυρα

 

 

 

  • Τη διαχρονική συνεργασία και υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επεσήμανε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

 

  • Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί στο επόμενο διάστημα την Κέρκυρα για να γνωρίσει άμεσα τις συνθήκες και τις ανάγκες των αστυνομικών τμημάτων του Ιονίου

 

  • Τα Ιατρεία της Αστυνομίας θα στεγαστούν στο πίσω μέρος του Αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το εν ενεργεία προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Ιονίων Νήσων, τους απόστρατους αστυνομικούς και τα μέλη των οικογενειών τους

 

  • Ο προϋπολογισμός του έργου, ο οποίος βαρύνει εξ ολοκλήρου την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανέρχεται σε 74.400 €

 

 

 

 

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες Διαμόρφωσης Ιατρείων Αστυνομίας» για τη στέγασή τους στο κτίριο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, υπέγραψε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, στην Αθήνα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 74.400 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και η δαπάνη βαρύνει εξ ολοκλήρου την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ως Φορέας Υλοποίησης του έργου ορίζεται η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, ενώ Κύριος του έργου είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Φορέας λειτουργίας του η Ελληνική Αστυνομία. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου καθορίζεται στους 39 μήνες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, η εν λόγω δέσμευση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της Περιφέρειας με τα Σώματα Ασφαλείας και ειδικότερα με την Ελληνική Αστυνομία και την υποστήριξή της σε αναγκαίες υποδομές και εξοπλισμό.

 

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι οι εργασίες επισκευής και αναδιαμόρφωσης ισόγειας κτιριακής υποδομής  εμβαδού 111,79 τ.μ. το οποίο προορίζεται για τη στέγαση των Περιφερειακών Ιατρείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, δεσμεύτηκε για την υποστήριξη σε προσωπικό, όπως και για επίσκεψή του το προσεχές διάστημα στην Κέρκυρα προκειμένου να γνωρίσει τις ανάγκες των αστυνομικών τμημάτων στα Ιόνια Νησιά.

 

Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται να γίνουν εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αναδιαμόρφωση της υφιστάμενης ισόγειας κτιριακής υποδομής που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας (πρώην Γενικό Νοσοκομείο) για την στέγαση των Περιφερειακών Ιατρείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων. Το υπό διαμόρφωση ισόγειο κτίριο κρίνεται κατάλληλο για την στέγαση της εν λόγω δομής και θα χρησιμοποιηθεί από το εν ενεργεία προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας, καθώς και τους απόστρατους αστυνομικούς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η κατασκευή των ιατρείων θα γίνει σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των τεχνικών προδιαγραφών της Ελληνικής Αστυνομίας και τα σχέδια της μελέτης, τα οποία εγκρίθηκαν με σχετική απόφαση του Δ/ντη Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης / Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.

 

Αναλυτικότερα, προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

 

Α.        ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ

Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για την μετατροπή του ισογείου κτιρίου σε ιατρεία είναι: Καθαιρέσεις πλινθοδομών, επιχρισμάτων και αποξηλώσεις κουφωμάτων, τοιχοποιίες και επιχρίσματα, επενδύσεις, επιστρώσεις, διακοσμητική ψευδοροφή, θύρες και υαλοστάσια, χρωματισμοί, πλήρης Ηλεκτρολογική και Υδραυλική εγκατάσταση.

Β.        ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ

Εργασίες εγκατάστασης πλήρους ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης κτιρίου, όπως αναλυτικά περιγράφεται στη σχετική μελέτη.

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.