ΟικονομίαΠολιτική

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Εντάξεις έργων ύψους  8.917.431,01 ευρώ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”-Αναπλάσεις σε αστικές και τουριστικές περιοχές σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Ζάκυνθο-Αναπλάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε Κεφαλονιά

195views

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

Εντάξεις έργων ύψους  8.917.431,01 ευρώ  στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

 

Αναπλάσεις σε αστικές και τουριστικές περιοχές σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Ζάκυνθο

 

Αναπλάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε Κεφαλονιά

 

Την βελτίωση της ποιότητας ζωής και εύρυθμης λειτουργίας των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών σηματοδοτεί η υπογραφή ένταξης του έργου με τίτλο “Αστικές και αθλητικές αναπλάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στα 8.917.431,01 ευρώ πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία που θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της υλοποίησης εκατοντάδων αναπτυξιακών προγραμμάτων που στόχο έχουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. Ένας αναπτυξιακός μοχλός με την κατασκευή σημαντικών έργων στο πλαίσιο επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης των αιτιών και συνεπειών της κλιματικής αλλαγής,  εστιάζει έργα υποδομής με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το προτεινόμενο έργο αποτελείται από τρία διακριτά υποέργα ως ακολούθως:

  • Υποέργο 1 (5.900.000,00 €): “Ανάπλαση και Ανάδειξη τουριστικής ζώνης από την θέση “Τσάκι” έως την Μεσογγή επί της Επαρχιακής οδού Κέρκυρας –Λευκίμμης”, το οποίο αφορά στην ανάπλαση και την καλύτερη λειτουργία της παραλίας και της ευρύτερης παραλιακής ζώνης κατά μήκος της επαρχιακής οδού Κέρκυρας-Λευκίμμης. Στόχος είναι η κατασκευή μιας συνεχούς πορείας-διαδρομής για πεζούς, αυτοτελούς και ολοκληρωμένης.
  • Υποέργο 2 (289.644,29 €): “Ανάθεση μελετών για κατασκευή νέων πεζοδρομίων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Λευκάδας”, που αφορά σε παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση & κατασκευή νέων πεζοδρομίων και συνοδών έργων, ως ολοκληρωμένη παρέμβαση και γραμμική συνεχεία ή συνένωση υφιστάμενων τμημάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Λευκάδας.
  • Υποέργο 3 (2.727.786,72 €): “Προμήθεια και Τοποθέτηση Συνθετικού Τάπητα Στίβου, Συνθετικού Χλοοτάπητα, Παρκέ Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης και Επισκευής Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης”, το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αποκατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται:
  1. Η αντικατάσταση του τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου
  2. Η διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση γηπέδου 8Χ8, νέας περίφραξης
  3. και νέου χλοοτάπητα στην αθλητική εγκατάσταση στα Ομαλά
  4. Η εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα στο Βαθύ Ιθάκης
  5. Η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο στα Φαρακλάτα
  6. Η αντικατάσταση του δαπέδου παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου.
 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.