Πολιτική

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Εκστρατεία ενημέρωσης: Ασφαλείς και αξιοπρεπείς στον εργασιακό χώρο

169views

Εκστρατεία ενημέρωσης: Ασφαλείς και αξιοπρεπείς στον εργασιακό χώρο

Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου – Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο οργανισμός Women Οn Top, σε συνεργασία με την ActionAid, στο πλαίσιο του  προγράμματος Safe at

Work, διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια για εργαζόμενους/ες και αυτοαπασχολούμενους/ες με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.

 

Στόχος, να διασφαλίσουμε πως όλα τα άτομα που συμμετέχουν στην αγορά εργασίας έχουν τα εργαλεία για να προλάβουν και να καταπολεμήσουν τη σεξουαλική παρενόχληση, να διαχειριστούν τυχόν προβληματικές συμπεριφορές και να υποστηρίξουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από το επαγγελματικό τους περιβάλλον.

 

Κάθε σεμινάριο θα καλύπτει το τι είναι αλλά και τι δεν είναι τελικά η σεξουαλική παρενόχληση, το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να εμφανιστεί, και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, όταν μας φέρνουν σε δύσκολη θέση.

 

Θα μιλήσουμε για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη δουλειά, για να καλλιεργούμε τη συμπερίληψη και τον σεβασμό, και πώς μπορούμε να θέτουμε τα όριά μας, ενώ θα μοιραστούμε μικρούς αλλά σημαντικούς κανόνες συμπεριφοράς που θα μας βοηθήσουν να μην παραβιάζουμε, έστω άθελά μας, τα όρια των συνεργατών/ιδών μας.

 

Τέλος, θα καταρρίψουμε μύθους που χρειάζεται να αναθεωρήσουμε, αν θέλουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και το κάλεσμα απευθύνεται σε εργαζομένους/ες και αυτοαπασχολούμενους/ες από όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://womenontop.gr/safe-at-work-2-epimorfotika-seminaria-sexoyalikis-parenochlisis-stin-ergasia/

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.