Ελλάδα-ΔιεθνήΠολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου της καθηγήτρια Στέλλας Πριοβόλου ” Στέλλα, μια ζωή δεν μας φτάνει” στην Πάτρα

205views

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και οι Εκδόσεις Ωκεανός, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Ομότιμης Καθηγήτριας , Στέλλας Πριόβολου, Προέδρου Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  με τίτλο: ” Στέλλα, μια ζωή δεν μας φτάνει”, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events

Θα μιλήσουν:

Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών,  Ευγενία Αρβανίτη Παλαιολόγου, Φιλόλογος. Μαράη Γεωργούση, Δρ Ιστορίας της Τέχνης,  πρ. Διδάσκουσα στο Ιόνιο Παν/μιο . Ευγενία Αρβανίτη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΕΕΑΠΗ Παν/μίου Πατρών

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν: Αναστασία Δημητροπούλου, Απόφοιτος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών, Συγγραφέας, Μεταφράστρια, Θεόδωρος Μαλλιάς, Πρόεδρος Συλλόγου Καλών Τεχνών “Κωστής Παλαμάς”

Μουσικό Πρόγραμμα:

Αμαλία Αντωνοπούλου, Καθηγήτρια Μουσικής Ωδείου Μότσαρτ, Σόνια Σδέτση, τραγούδι

Συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Την εκδήλωση υποστηρίζει το Βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τί είναι η ζωή;
– Είναι η γέννηση και η ύπαρξη σε τούτη εδώ τη γη;
– Είναι η προσωπικότητά σου και ό,τι δημιούργησες στον χρόνο που έζησες;
– Είναι αυτά που ήθελες και δεν μπόρεσες να πετύχεις;
– Είναι ο χρόνος που δεν αξιολόγησες σωστά;
Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν σε μια αφήγηση δεκατριών ιστοριών, οι οποίες αναφέρονται σε γεγονότα και πρόσωπα, που έπαιξαν ρόλο όχι μόνον στη δική μου ζωή. Είναι επηρεασμένες από τις ιστορίες του Βοκκάκιου στο Δεκαήμερο, όπου ο συγγραφέας ψάχνει επίμονα να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην επιθυμία της προσωπικής μαρτυρίας αυτοβιογραφικής μορφής και στην επιθυμία αντικειμενοποίησης, απομάκρυνσης και πνευματικής αναζήτησης.
Τις ιστορίες αυτές μπορεί να διηγηθεί κάθε γιαγιά στην εγγονή της. Η σχέση αυτών των δύο είναι γοητευτική αλλά και μοναδική, καθώς η ζωή τους τρέχει, της μιας πίσω και της άλλης μπροστά με την ίδια ταχύτητα… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.