Κοινωνία

Παρέλασαν με υπερηφάνια οι μαθητές στο Αργοστόλι-Ζήτω το “ΟΧΙ”

334views

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος του “ΟΧΙ” φέτος στο Αργοστόλι με την καθιερωμένη μεγάλη μαθητική παρέλαση με συμμετοχή των παιδιών από όλες τις σχολικές βαθμίδες ενώ το παρών έδωσαν το Ειδικό Σχολείο Περατάτων, το Δημοτικό σχολείο Διλινάτων, το Δημοτικό σχολείο Βλαχάτων αλλά και οι αθλητές του ΝΟΑ.

Τα παιδιά παρέλασαν με υπερηφάνια χαρίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που τίμησε τις εκδηλώσεις με σύμμαχο την ηλιόλουστη ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Στην εξέδρα των επισήμων είδαμε τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημήτριο, τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο, ο οποίος εκπροσώπησε και την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σπύρο Γαλιατσάτο, το Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλαο Βαλλιανάτο, το Αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη, το σύμβουλο Δημάρχου Βίκτωρα Ρουχωτά, καθώς εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την παρουσίαση της παρέλασης έκανε ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος. Μηνύματα αφιερωμένα στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 διάβασε η εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, Ελένη Κουνάδη, Το σύνθημα για την εκκίνηση της παρέλασης έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας” με μαέστρο τον Βασίλης Περλικίδη. Το Λύκειο Ελληνίδων πρωτοστάτησε για άλλη μία φορά στην παρέλαση κερδίζοντας το θαυμασμό και το χειροκρότημα του κόσμου.  Στην παρέλαση συμμετείχε και η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας με μαέστρο τον Άγγελο Πρωτοψάλτη παιανίζοντας το αγαπημένο τραγούδι “σύμβολο” για το έπος του ’40 “Κορόϊδο Μουσολίνι” του Νίκου Γούναρη.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ καθώς και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου. Και του χρόνου!

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.