ΚοινωνίαΠολιτική

Παναγής Καππάτος-Υποδοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου στη Βουλή των Ελλήνων

122views

Από τις πιο όμορφες στιγμές της κοινοβουλευτικής μου καθημερινότητας, είναι όταν υποδέχομαι στη Βουλή μαθητές από τα σχολεία της εκλογικής μου περιφέρειας.

 

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης Γυμνασίου περιηγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για την ιστορία του, τη λειτουργία του και τη συμβολή του ως πυλώνας του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

 

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ξεναγήθηκαν στην έκθεση  με θέμα: «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», που φιλοξενείται στην Αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος.

 

Οι συνάδελφοι βουλευτές τους καλωσόρισαν με θερμό χειροκρότημα στην Αίθουσα της Ολομέλειας,  όπου παρακολούθησαν από τα θεωρεία μέρος των κοινοβουλευτικών συζητήσεων που έλαβαν χώρα, γεγονός που ενθουσίασε τους μαθητές.

 

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι εύστοχες ερωτήσεις και απορίες των μαθητών καθώς και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους στάθηκαν αφορμή  ώστε να τους ενημερώσω για  τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του βουλευτικού αξιώματος αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

 

Θα ήθελα να εκφράσω τις  θερμές  μου ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας.

 

Είναι σημαντικό η νέα γενιά, που αποτελεί για όλους μας ελπίδα για το μέλλον, να γνωρίζει το έργο του ανώτατου οργάνου της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας.

 

Είναι ιδιαίτερη τιμή να υποδέχομαι στη Βουλή των Ελλήνων τους συμπολίτες μου από την Κεφαλονιά και Ιθάκη.

 

Ευελπιστώ να πυκνώσουν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και άλλων σχολείων των νησιών μας καθώς έτσι ενισχύεται  η εμπέδωση των αξιών και της σημασίας της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

 

 

 

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.