Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη

128views

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη

Σε συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη ενημερώθηκα για τις εξελίξεις που αφορούν τον τόπο μας στο χώρο των υποδομών.

Το master plan του λιμένα Αργοστολίου αναμένεται να επικαιροποιηθεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Αυτό θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερες δημόσιες επενδύσεις στα λιμάνια μας. Ιδιαίτερα με την ένταξη των λιμένων Αργοστολίου και Ληξουρίου στα λιμάνια που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα CEF της ΕΕ, παρουσιάζεται η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε ποτέ στην Κεφαλονιά σε αυτό τον τομέα.

Ακολούθως έγινε επισκόπηση των εξελίξεων για τη δημοπράτηση του έργου αναβάθμισης του οδικού άξονα Αργοστόλι-Πόρος. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Υφυπουργός το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, όπως και ο μελετητής του έργου, έστειλαν τις τελευταίες παρατηρήσεις για την εξασφάλιση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Το επόμενο βήμα είναι να αποσταλεί σε όλες τις εμπλεκόμενες τοπικές υπηρεσίες η αδειοδοτημένη μελέτη για τις δικές τους παρατηρήσεις. Μετά την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων, το έργο μπορεί να δημοπρατηθεί, κάτι που είναι εφικτό να γίνει τους πρώτους μήνες του 2023.

Τέλος, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες για την τοποθέτηση νέας γέφυρας στο Χειμωνικό και των έναρξη εργασιών στο δρόμο του Μύρτου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.