ΟικονομίαΠολιτική

Παναγής Καππάτος – Παρέμβαση Καππάτου στην Βουλή για αλλαγές στο «Πόθεν Έσχες» και τη Δικαιοσύνη

93views

Παρέμβαση Καππάτου στην Βουλή για αλλαγές στο «Πόθεν Έσχες» και τη Δικαιοσύνη

Σε χθεσινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρθηκα σε σημαντικές αλλαγές για χιλιάδες συμπολίτες μας που καταθέτουν ετησίως δήλωση «Πόθεν Έσχες» για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Η διαδικασία γίνεται πιο απλή. Οι υπόχρεοι στο εξής δε θα συλλέγουν τα στοιχεία της δήλωσης, αλλά θα δίνουν την έγκρισή τους σε αυτά που αποτυπώνονται από τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Για την ενίσχυση της διαφάνειας αυξάνεται ο αριθμός των τυχαίων ελέγχων, ενώ το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο θα μπορεί να αντλεί οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους υπόχρεους των δηλώσεων.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή του Νομοσχεδίου, είναι η παροχή στον Εντεταλμένο Ευρωπαίο Εισαγγελέα στην Ελλάδα, εξουσιών αντίστοιχων των Οικονομικών Εισαγγελέων. Με δυνατότητα διενέργειας ανακριτικών πράξεων και άσκησης ποινικών διώξεων.

Βίντεο και κείμενο της ομιλίας στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3ISn94i

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.