Πολιτική

Παναγής Καππάτος- Ομιλία στην Ολομέλεια για το σ/ν του Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

46views

Όπως ανέφερα στην χθεσινή ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής με το παρόν νομοσχέδιο γίνεται ένα καθοριστικό βήμα απέναντι στις βίαιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, που στοιχειώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και απλώνεται ένα πέπλο προστασίας για τους φιλάθλους και όλους όσους επηρεάζουν οι έκνομες συμπεριφορές αυτού του είδους.

Αναδιαμορφώνεται πλήρως το πλαίσιο της ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων και για τη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα της Super League και της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης, γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση η εγκατάσταση αλλά και το να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας της αθλητικής εγκατάστασης που χρησιμοποιεί ως έδρα της.

Θεσπίζεται ένα νέο σύγχρονο και πρωτοποριακό σύστημα ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λιγκ, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, για την περεταίρω συμμόρφωση αθλητικών σωματείων, το 50% της χρηματοδότησής τους συνδέεται με την ύπαρξη κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος κατ’ επανάληψη κυρώσεων για περισσότερες παραβατικές συμπεριφορές των ιδίων ή των φιλάθλων τους, με σκοπό να δοθεί ένα ακόμη κίνητρο στις ίδιες τις ομάδες να τηρούν στο έπακρο τα μέτρα για την προστασία των αθλητών, των πολιτών αλλά και του ίδιου του αθλήματος. Ενώ και οι οπαδικοί σύνδεσμοι περιορίζονται σε έναν ανά έμβλημα ομάδας.

Εν κατακλείδι, το νομοσχέδιο εισάγει ένα έργο τομή, το οποίο είναι η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος e-Κούρος, το οποίο αποτελεί μία ψηφιακή πλατφόρμα προσβάσιμη μέσω του gov και έχει ως σκοπό την καθολική ψηφιοποίηση του αθλητισμού,τη χαρτογράφηση των αθλητικών φορέων και των εγκαταστάσεων όλων των βαθμίδων και την παρακολούθηση της συμμόρφωσης τους με όλες τις απαιτήσεις αδειοδότησης, λειτουργίας, προστασίας και ασφάλειας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

#Παναγής_Καππάτος

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.