Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

145views

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένειά μας όπου Γης.

Σήμερα 25η Μαρτίου εορτάζουμε 202 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που οδήγησε το 1830 στο ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος.

Η Επανάσταση του 1821 είναι σπουδαίο γεγονός για την παγκόσμια ιστορία. Ήταν ο προάγγελος μιας νέας εποχής. Η Ελλάδα έγινε το πρώτο έθνος-κράτος σε ένα κόσμο που κυριαρχούσαν πολυεθνικές Αυτοκρατορίες, όπως η Οθωμανική. Το παράδειγμά μας ακολούθησαν και τα άλλα έθνη τις επόμενες δεκαετίες.

Η Επανάσταση άντεξε, παρά τις δυσκολίες. Η ανεξάρτητη Ελλάδα τα κατάφερε. Από μια ασήμαντη και φτωχή επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821, είναι σήμερα ένας φάρος δημοκρατίας, ελευθερίας και προόδου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Τιμούμε τη θυσία των προγόνων μας, από τα νερά του Ιονίου ως τις ακτές του Λιβάνου και από το Δούναβη ως τη Μικρά Ασία. Τιμούμε τους Κεφαλλήνες και Ιθακήσιους που προσέφεραν με κάθε τρόπο στην Επανάσταση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα ως ελάχιστη οφειλή στη μνήμη τους.

Χρόνια Πολλά!

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.