Πολιτική

Παναγής Καππάτος – Θετικές ειδήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα

86views

Θετικές ειδήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα

Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με την πατρίδα μας να πενθεί για το χαμό δύο πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας στα νερά του Ιονίου. Αυτή την εβδομάδα έρχεται στη Βουλή διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται με μανδύα πολιτικού κόμματος. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε σημαντικές εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τη θετική πορεία της χώρας μας σε ένα διεθνές περιβάλλον που συνεχίζει να είναι δύσκολο και απρόβλεπτο.

Συντάξεις

Μετά την εκκαθάριση των εκκρεμών κύριων συντάξεων, η προσπάθεια της Κυβέρνησης εστιάζεται στην εκκαθάριση και των επικουρικών συντάξεων, ώστε να δώσουμε οριστικό τέλος σε μια ντροπιαστική για την κοινωνία μας κατάσταση. Μάλιστα όσοι περιμένουν την έκδοση επικουρικής σύνταξης θα λάβουν προκαταβολή 100 ευρώ (επικουρική γήρατος) ή 50 ευρώ για (επικουρικές αναπηρίας ή θανάτου) για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Ανεργία

Τα νεότερα στοιχεία για την ανεργία, δείχνουν υποχώρηση στο 11,6% τον Δεκέμβριο του 2022, έναντι 12,9% τον Δεκέμβριο του 2021. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα από το 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2019 οι άνεργοι στη χώρα μας είναι 450.000 λιγότεροι, ενώ μόνο το 2022 προστέθηκαν στην αγορά εργασίας +72.000 εργαζόμενοι.

Έκθεση Διεθνούς Διαφάνειας

Την μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξη του Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς πέτυχε η χώρα μας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας», ανεβαίνοντας στην 51η θέση (από 67η) παγκοσμίως μεταξύ 180 χωρών. Σύμφωνα με την έκθεση, πολιτικές της κυβέρνησης όπως η ψηφιοποίηση του δημοσίου, βοήθησαν στη μείωση της διαφθοράς. Ανάμεσα στις πολιτικές περιλαμβάνεται και το νομοσχέδιο για τη «Στοχοθεσία και αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων», στο οποίο είχα την τιμή να είμαι Εισηγητής της πλειοψηφίας στη Βουλή.

Έκθεση Economist

Αντίστοιχα, στην έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2022, η Ελλάδα σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο και στο «Δείκτη Δημοκρατίας». Η χώρα μας κατατάσσεται το 2022 στην 25η θέση από 39η που ήταν το 2018. Αυτό εκθέτει περεταίρω την περιφρόνηση που δείχνει με την αποχή της η αξιωματική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο. Πράξη που δυστυχώς προσπαθεί να επαναφέρει την περίοδο του 2012 με «πάνω» και «κάτω» πλατείες να απειλούν με επιβολή «άγριας» δημοκρατίας.

Μισθωτή Εργασία

Κατά 23% αυξήθηκαν οι μισθωτοί (+167.993) που λαμβάνουν πάνω από 1.000€ στη χώρα μας σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα κατά 60% έχουν αυξηθεί από το 2019 οι μισθωτοί που λαμβάνουν από 700€ έως 1000€

Ενέργεια

Συνεχίζονται οι ενισχύσεις στην ενέργεια και τον Φεβρουάριο, για 18ο συνεχόμενο μήνα:

  • 40€/MWh σε όλα τα οικιακά τιμολόγια

  • 88€/MWh στα κοινωνικά τιμολόγια

  • 40€/MWh στους αγρότες

  • 20€/MWh στις επιχειρήσεις

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 


*Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.