ΟικονομίαΠολιτική

Παναγής Καππάτος – Επiχορήγηση του Λιμενικού Ταμείου με 37.200 ευρώ για τη νομιμοποίηση των λιμένων Φρικών και Κιονίου

40views

Επiχορήγηση του Λιμενικού Ταμείου με 37.200 ευρώ για τη νομιμοποίηση των λιμένων Φρικών και Κιονίου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς-Ιθάκης επιχορηγείται με 37.200 ευρώ για την ανάθεση μελετών Διαχειριστικής – Περιβαλλοντικής Νομιμοποίησης και Στρατηγικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμού των λιμένων Φρικών και Κιονίου Ιθάκης σε Τεχνικό Σύμβουλο.

Στόχος είναι οι λιμένες Φρικών και Κιονίου να ενταχθούν στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου και να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ιθάκης.

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το λιμάνι των Φρικών, μαζί με το λιμάνι της Πεσσάδας στην Κεφαλονιά, έχουν επιλεγεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου για την αναβάθμιση των λιμενικών τους υποδομών. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ενισχύσουν την περιφερειακή συνοχή στα Ιόνια νησιά και τη σύνδεση των νησιών μας με τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο αντίστοιχα. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γενικό για την συνδρομή του Υπουργείου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου, χωρίς την προηγούμενη άδεια των «Συντελεστών» του portoni.gr.